Artistieke prestatie

Orgelconcert

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In 2023 zal ik mijn bachelorexamen spelen.
Dit wordt een orgelconcert in hoogstwaarschijnlijk de St.-Joriskerk in Amersfoort.
Ik zal daar het koororgel en het hoofdorgel gaan bespelen.

Artist statement

Wat mijn werk als organist en kerkmusicus uniek maakt, is de grote veelzijdigheid ervan. Als organist mag ik mensen verblijden met muziek op concerten, maar draag ik ook bij aan de muzikale invulling van kerkdiensten. Niet alleen op zondag bespeel ik het orgel, maar ik mag ook vaak bijdragen aan persoonlijke diensten als rouw- en trouwdiensten. Ik heb gekozen voor orgel met de richting kerkmuziek. Dit houdt in dat ik niet alleen kerkmuziek speel, maar ook op de hoogte ben van de theorie en gedachten die er allemaal achter zitten. Daarnaast heb ik ook les gehad in koordirectie. Mijn werk omvat dus vele verschillende bezigheden, wat het ontzettend leuk maakt!

Ambities

Over vijf jaar hoop ik naast mijn bachelor ook mijn master te hebben afgerond en hoop ik een vaste aanstelling te hebben bij een liturgisch doordachte kerkgemeenschap, die het liefst ook een mooi orgel in huis hebben. Daarnaast hoop ik op regelmatige basis concerten te geven. Ik wil de komende jaren actief bijdragen aan bewustwording rondom het orgel en rondom liturgie. Om te beginnen in mijn eigen omgeving, maar ik hoop dit ook op grotere schaal te kunnen doen.

Geleerd tijdens de studie

De waarde van muziek! Ik heb geleerd hoe muziek me cognitief ontzettend kan uitdagen, maar hoe het me tegelijkertijd diep in mijn hart kan raken. De muziek blijft me boeien en blijft me raken, en ik heb tijdens de studie ontdekt dat ik mezelf het meest volledig kwijt kan in het bezig zijn met muziek. Uiteraard heb ik ook ontzettend veel nieuwe vaardigheden en theorie geleerd, maar wat voor mij het belangrijkste is is de realisatie dat muziek mijn weg is, en dat helpt me ook om vast te blijven houden aan die muziek.