The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dit is mijn afstudeervoorstelling. Samen met o.a. drie dansers en een composer/producer maken we een voorstelling over cancelcultuur vanuit dans, theater en hiphop. Het speelt zich online af en we volgen de mensen achter de verhalen. Zeg nou eerlijk: wie in Nederland is er nou echt gecanceld?

Naast de bovengenoemde mensen staat er een groot team achter me wat artistiek ondersteunt en mee heeft gewerkt aan deze voorstelling.

Artist statement

Vroeger schreef ik in vriendenboekjes wat ik later wilde worden: danseres, zangeres, schilderes, juf en schoonmaker. Dat verandert uiteraard en als je mij op de middelbare school had verteld dat ik theaterdocent zou worden, had ik je niet geloofd.

Ik ben Emmely, 23 jaar. Ik ben een theatermaker, theaterdocent, theaterliefhebber, theatermens en nog zo veel meer. Vanwege mijn dansachtergrond en illustratieverleden heb ik altijd de ambitie om mijn werk op verschillende manieren te laten prikkelen. Ik maak vooral vanuit maatschappelijk geëngageerde thema's voor jong en oud. Ik sta open om veel te proberen en nog veel te ontdekken. In een proces of les is de veiligheid van de groep het allerbelangrijkste.

Theater is een plek waar alles voor mij samenkomt. Theater kan blootleggen, confronteren, amuseren, iets in beweging zetten en nog meer.

Theater stimuleert het ontdekken van talenten, jezelf uitdagen, samen komen maar het mag ook gewoon een uitlaatklep zijn.

Binnen theater kan en mag alles, niets is te gek. Binnen theater kun je iedereen zijn, dus ook wat ik in vriendenboekjes schreef als kind.

Ambities

Over 5 jaar:

Maak en speel ik in een eigen theatercollectief
Inspireer ik verschillende doelgroepen
Daag ik mezelf en de mensen waarmee ik werk nog steeds uit
Ben ik de 'coole' docent waar leerlingen nog eens aan terugdenken
Ziet elke dag van de week er anders uit
Maak ik anders dan ik nu maak
Blijf ik groeien en leren
Weet ik steeds beter wie ik ben en wil worden

Geleerd tijdens de studie

Mijn blik op de wereld heeft op deze opleiding een thuis gekregen. Ik kijk om me heen en zie overal theater en kunst. Deze visie mag ik nu doorgeven en hiermee kan ik anderen aansteken. Ik heb geleerd dat je mag blijven leren, falen en onderzoeken. Ik heb een passie gevonden om te begeleiden binnen het mooiste vak wat er is. Ik heb geleerd dat alles wat je doet goed is.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Tijdens mijn opleiding heb ik o.a. de volgende voorstellingen gemaakt:

Ach man, een 10 minuten durende biografische voorstelling over twee vrouwen die hun feminisme ontdekken. Bestaande uit dans en theater.

Nuclear Family, een voorstelling over 'het perfecte gezin'. Door genderrollen om te draaien en de scènes af te laten spelen in een reclame setting bevroeg ik het systeem van kapitalisme wat doordringt tot in de huiskamer.

Bloedserieus, een interactieve jeugdvoorstelling voor groep 7 & 8 over menstruatie om het taboe te doorbreken. (Gewerkt als collectief)

Het grote cancel doe-boek.

Naast mijn voorstelling heb ik een onderzoek geschreven wat gekoppeld is aan het thema. Het gaat over hoe je theater maakt over het controversiële thema cancelcultuur. Het grote cancel doe-boek is een interactief onderzoek geïnspireerd opeen vakantie doe-boek. Als lezer wordt je aan het denken gezet, moet je tekeningen maken en kun je de puzzel oplossen. Mocht je dit willen lezen, neem dan contact met mij op of de bibliotheek van HKU Theater.