Diversiteit en inclusiviteit

Ontkoppeling van tijdelijk bezit

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
N.t.b.

Artist statement

Ik ben geïnteresseerd in het lichaam in relatie tot eigenaarschap. In hoeverre is een lichaam veranderlijk? Hoe dragen we ons lichaam door ons leven heen? Welke rol spelen onze innerlijke wereld, rouw en gender hierin? Met klei verbeeld ik de dissociatieve gevoelens die je als mens kunt ervaren wanneer de vanzelfsprekendheid oncomfortabel begint te voelen.

Tijdens het maken volg ik mijn intuïtie en laat ik me leiden door wat mijn lichaam me vertelt. Mijn herinneringen, gedachten en gevoelens lijken hierbij afwezig, maar spelen een prominente rol. Op deze manier creëer ik ruimte om als een buitenstaander naar mezelf te kunnen kijken.

Mijn werk is autobiografisch maar tegelijkertijd universeel. Ik richt me op het doorbreken van gendernormen en stereotyperingen, zowel in het educatieve veld als in de maatschappij. Met mijn werk nodig ik anderen uit om hun gevoelens en ervaringen te erkennen en te omarmen.

Ambities

Mijn makerschap is voor mij even belangrijk als mijn gevoel van thuis zijn. Ik hoop dat ik een ruimte voor mezelf kan creëren met de voorwaarden die ik nodig heb om te blijven maken, groeien en ontdekken. Graag zou ik een goed werkende balans vinden tussen mijn makerschap en mijn rol als educator. Ik vind het leuk en leerzaam om het beeldende vak over te dragen en daarover in gesprek te gaan. Of ik dat voor de klas, in een museum of op een andere manier wil invullen, weet ik nog niet. In gesprek gaan en elkaar ontmoeten binnen de kunst is iets wat mij telkens blijft inspireren.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd om beter te kijken, nog meer dan ik al kon. Ik heb geleerd om van mezelf te houden, en ook van anderen. Ik heb geleerd dat ik meer kan dan ik ooit had gedacht.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

EDUCATION
2017-heden | Hbo Bachelor of Fine art and Design in Education, Utrecht, NL
2012-2017 | Mbo Graphic and Media Design, Boxtel, NL


EXHIBITIONS
2024
Exposure, group show Pastoe Fabriek, Utrecht, NL
A Glimpse of FADE, groupshow AG, Utrecht, NL


PUBLICATIONS
2022
Book publication 'The Power to Rise Above' (gifted to Oscar Nominees 12/03/2023 in Los Angeles)