Zorg en welzijn

Ontdek jouw binnenwereld helpt kinderen woorden te geven aan hun gevoelens en emoties

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Stel je voor dat kinderen op school leren zich bewust te worden van hun gevoelens en emoties, en deze leren omschrijven. Helaas is dat nog niet zo, maar ik wil daar verandering in brengen.

Mijn afstudeerproject richt zich op het toegankelijk maken van mindfulness voor kinderen.
Onderzoek bevestigt dat aandacht voor onze zintuigen en voor wat er zich van binnen afspeelt, essentieel is voor een gebalanceerd leven. Waarom leren we dit niet al op jonge leeftijd? Ik heb een concept ontworpen dat gemakkelijk tussen lessen door kan worden toegepast. Mijn doel is om kinderen bewust te maken van hun gevoel binnenin en om ze te leren om aan de hand van texturen hun gevoelens en emoties te omschrijven.
Procesverloop samengevat weergegeven
Maakproces van het product

Artist statement

Ik ben Noortje. Samen verbinden, creëren en innoveren heeft mijn prioriteit. Toewerken naar een oplossing door het combineren van verschillende talenten maakt me enthousiast. Ik bekijk vraagstukken van meerdere kanten en zet verschillende disciplines in om tot een oplossing te komen. Vanuit mijn opleiding aan HKU, Design for Change and Innovation, heb ik de kennis dat itereren is waar we leren en dat waar wrijving is er glans ontstaat. Dit zal ik de rest van mijn professionele leven blijven onthouden en toepassen.

Ambities

Over 30 jaar zie ik mezelf terugkijkend trots zijn op wat ik tot dan heb gemaakt en de idealen die ik heb bereikt. Ik zie een vaardige 'ik' die disciplines samenbrengt op een manier waar ik nu nog niks van zal begrijpen. Een divers leven maar waar uiteindelijk alles bij elkaar komt.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd mijn dromen en idealen te verwezenlijken en realistisch te maken.