Ander thema

Online moet je zijn

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Uit mijn passie voor beeldende kunst is mijn droom ontstaan kunstenaars te kunnen helpen om te leven van hun kunst. Ik heb mij verdiept in dit grote probleem en er uiteindelijk een behapbaar deel uit kunnen pakken door middel van een samenwerking met kunstenaar Jaco. Voor hem heb ik een opzet van een online marketingcampagne ontwikkeld. Daarvan heb ik de website verder uitgewerkt. Met de website help ik Jaco met bekendheid en verkopen om uiteindelijk te kunnen leven van zijn kunst.
Dit is de belangrijkste kern van de ontwerpoplossing die ik heb bedacht om kunstenaar Jaco Kluth te helpen bij her genereren van online bekendheid en uiteindelijk het verkopen van zijn kunstwerken.

Artist statement

Binnen mijn opleiding heb ik mij in verschillende werkvelden geïnteresseerd, maar beeldende kunst en design is altijd mijn grootste passie geweest. Tijdens mijn minor heb ik mij verdiept in kunstgeschiedenis. Tijdens mijn stage en afstudeerproject heb ik mij gespecialiseerd in (online) marketing binnen de beeldende kunst en design sector. Met deze kennis en ervaring zou ik graag kunstenaars en designers willen helpen met hun ondernemersvraagstukken.

Ambities

Ten eerste ben ik van plan veel te gaan reizen. Maar ik heb tijdens mijn afstuderen ook gemerkt hoe leuk ik het vind om impact te maken op kunstenaar(s). Daarom streef ik ernaar om binnen vijf jaar meerdere projecten te hebben (be)geleid, die een impact hebben gemaakt in het leven van kunstenaars zowel op financieel als artistiek en sociaal-maatschappelijk gebied.

Geleerd tijdens de studie

Gedurende Kunst & Economie heb ik mijzelf ontwikkeld als manager binnen de culturele sector. Ik heb mijn kennis in (online) marketing tijdens mijn afstuderen verdiept. Tot slot heb ik tijdens de studietijd gemerkt dat ik erg kritisch ben naar mezelf, en ben ik steeds beter geworden dit los te laten.