Ander thema

Onherstelbaar Verbeterd

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Onherstelbaar verbeterd is een uitspraak en een boek van Gerrit Komrij.
Hij zei: "Ik die al bijna driekwart van deze gemeente spoorloos heb zien verdwijnen of onherstelbaar verbeterd heb zien worden". Dit ging over het nieuwe gemeentehuis in Winterswijk, onze geboorte plaats, dat Gerrit Komrij zielloos vond. In deze context gebruikte Gerrit Komrij het als iets negatiefs, maar in zijn boek is het anders. Hier neemt hij oude gedichten van verschillende schrijvers en geeft hier zijn eigen draai aan. Dit laat de dualiteit van onherstelbaar verbeterd zien.

Ervaar mijn werk door het aan te raken, het gereedschap te gebruiken en er nieuwe dingen aan toe te voegen. Weven is een complexe en tijdrovende techniek. Hier ben ik de afgelopen jaren verliefd op geworden. Uren van mijn tijd zitten erin en nu is het aan jou, de toeschouwer, om mijn werk te veranderen. Wil je het kapot maken, iets toevoegen of het alleen maar aanraken? Vindt jij het werk verbeterd, net zoals ik? Of is het voor jou verpest?

Artist statement

Als verhalend textielkunstenaar, filmmaker en interactieve kunstenaar streef ik ernaar om mijn werk te gebruiken om mensen aan het denken en bewegen te zetten.

Binnen mijn werk focus ik vooral op textiel. Er is geen techniek binnen de textielwereld die mij niet aanspreekt, en door deze verschillende technieken breng ik mijn verhalen over. Ik gebruik textiel en film om mensen onder te dompelen in het werk dat ik creëer, hen volledig te laten voelen hoe het is om hier deel van uit te maken.

Mijn doel is om mensen iets mee te geven – een gevoel, een ervaring, een nieuwe blik op kunst. Door middel van textiel vertel ik verhalen die raken en verbinden. Ik gebruik interactie om mijn publiek actief te betrekken bij deze verhalen, waardoor zij niet alleen toeschouwers zijn, maar ook deelnemers aan de kunst die ik maak.

Ambities

Na het behalen van mijn bachelor in Product Design, ga ik door studeren aan de opleiding Fine Arts and Design in Education. Mijn plan is om in 5 jaar volledig zelfstandig bij een MBO-school te werken en mijn manier van maken over te kunnen brengen. Om de nieuwe lading kunstenaars van het begin mee te mogen maken en helpen hun eigen makerschap te ontwikkelen.

Naast het lesgeven zie ik mijzelf nog steeds als kunstenaar. Zo wil ik mijn werk voort blijven zetten. Niet alleen om zelf te blijven maken, maar ook zodat ik altijd mijn ervaringen goed kan blijven uitleggen.

Geleerd tijdens de studie

Er zijn altijd momenten waar je het eventjes niet meer weet. Wie je bent als maker en hoe je dit naar de buitenwereld brengt. Dit blijft een onderzoekend proces en met elke nieuwe ervaring kijk ik er weer anders naar.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Academiegalerie DIE ZIJN ER 2024
Theater Kikker 2024