Gezondheid en welzijn
Duurzaamheid en klimaat

Ongoing… Field Notes

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wekelijks loop ik dezelfde wandeling in het bos op de Wageningse berg. Onderweg maak ik foto’s. Door telkens dezelfde handeling te ondergaan ervaar ik rust en kracht. Dit gebeurt tijdens het lopen van de wandeling, het fotograferen en het maken van collages en tekeningen. De gemaakte foto’s verwerk ik in collages, waarbij ik wisselende perspectieven en verschillende tijdsopnames met elkaar combineer. De verschillende seizoenen tonen duidelijk de tijdsvordering die ikzelf ook onderga. Wat mij fascineert is dat er ondanks de verandering een deel lijkt te zijn dat constant is. Jaren trekken voorbij maar de essentie van het leven blijft hetzelfde.

Artist statement

Alles beweegt en verandert voortdurend, het ontstaat en verdwijnt. Als getuige van voortdurende verandering ontwikkel ik projecten die ingaan op de verwondering naar het leven zelf. Ik zoek naar de oorsprong, de kern, naar wat relevant en blijvend is. Fotografie lijkt het mogelijk te maken om iets langer vast te houden, maar het is slechts een weerspiegeling. Een verlangen om de volledigheid te vangen blijft bestaan.

Ambities

Het is mijn droom om kunst, gezondheid en educatie met elkaar te verbinden. Daarvoor zou ik graag willen samenwerken met andere kunstenaars, musea, gezondheidspraktijken gericht op welzijn en scholen.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd om inspiratie om te zetten en over te brengen. Het waardevolle is dat je eruit haalt wat al binnenin jezelf zit. Het maken geeft altijd nieuwe inzichten. Anderen kijken naar je werk vanuit een ander perspectief, wat weer nieuwe invalshoeken oplevert. Door steeds opnieuw te kijken, herken je thema’s en onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Het allermooiste vind ik dat kunst bijna altijd gaat over delen en verbinden.