Kunst en cultuureducatie
Onderzoek
Creatief proces
Cultuurmanagement
Kunst en Economie
Event Management
Sociale veiligheid

Onderzoek naar een verbeterde bezoekersbeleving op het gebied van evenementenveiligheid

Danell Kuppen
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
Aan de hand van mijn onderzoek naar het verminderen van “het gevoel van drukte” onder evenementbezoekers, heb ik drie ontwerpoplossingen ontworpen die dit gevoel wegnemen. De concepten kunnen apart, maar ook in combinatie ingezet worden:

1. Mobiele website. Door middel van een verbeterde mobiele website weten alle bezoekers op één platform alle informatie – nodig voor een geslaagde festivalbeleving – te vinden. Dit stimuleert de communicatie met de bezoeker omdat via deze mobiele website bijvoorbeeld aangegeven kan worden waar en wanneer het erg druk is.

2. Theatrale route. Het implementeren van theaterinvloeden op het festival door bepaalde performers aan te stellen die de doorstroom bevorderen en bezoekers helpen met de bewegwijzering op een leuke en vermakelijke manier.

3. Communicatie via lichtkranten. Lichtkranten vernieuwend en op andere plaatsen op het terrein inzetten, om zo de communicatie met de bezoeker te verbeteren en handelingsalternatieven te bieden die de drukte kunnen verminderen.

Uit onderzoek is gebleken dat de communicatie via lichtkranten de beste werking zal hebben in het beïnvloeden van de keuze van een bezoeker. De expert betrokken bij het onderzoek gaf aan dat er onderzocht en bewezen is dat dit concept werkt. De theaterelementen dragen het meest bij aan het verbeteren van de bezoekersbeleving. Dit concept is niet alleen “leuk”, het heeft ook een grote functionele waarde. Tot slot helpt de mobiele website de bezoekers te informeren op de meest laagdrempelige manier.