Ander thema

Onbewust de rust terugbrengen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Is het mogelijk om mensen onbewust tot rust te brengen? Met deze gedachtegang begon mijn afstudeer project. Zelf is voor mij de natuur een toevlucht maar dient het ook als inspiratie bron. Deze manier van uitrusten breng ik vaak door in Bergen aan Zee, een plek waar vele mensen voor hun rust komen. Ondanks de serene omgeving, heerst hier toch een soort onrust vanwege de vele bezoekers.

Vanuit de vele locatie bezoeken aan de Julianalaan, Bergen aan Zee is er een handschrift ontwikkeld. Door de foto’s van de organische landschappen over te trekken en hier op door te werken. De inspiratie uit de natuur is tijdens dit project omgezet in een persoonlijk handschrift, om zo iets terug te geven aan de natuur.

Onderzoek naar omgevingspsychologie en neurowetenschapen, samen met het persoonlijke handschrift vormen de grondleggers van mijn eindwerk.

Artist statement

Als ruimtelijk ontwerper strekt mijn nieuwgierigheid zich uit tot alle vlakken van de ontwerpindustrie. Of het nu gaat om architectuur of interieurontwerp, ik omarm de veelzijdigheid en diversiteit van de ontwerpdisciplines. Ik geloof dat het verkennen van verschillende gebieden mijn creativiteit voedt en mij in staat stelt om zo grenzen te verleggen.

Hoe we ons verhouden tot onze omgeving en hoe die omgeving op haar beurt onze ervaring en gedrag beïnvloedt, is mijn fascinatie tijden het ontwerpen. Voor mijn ontwerp proces dient de natuur vaak als bemiddelaar. Door de natuur als inspiratie bron te gebruiken tijdens het ontwerpen, brengen we de verhouding tussen mens en omgeving in evenwicht.

Ambities

Mijn toekomstvisie omvat het gezamenlijke overnemen van de interieurzaak van mijn ouders. Waarbij ik als ruimtelijk ontwerper en mijn broer als architect een gecombineerd en uitgebreid diensten pakket aan onze klanten kunnen bieden.

Dit zal binnen vijf jaar waarschijnlijk nog niet bereikt zijn, maar hier zal ik de komende jaren wel naar toe werken. Mijn focus zal liggen op het opdoen van ervaring en waardevolle inspiratie in het vakgebied.

Geleerd tijdens de studie

Wie ik ben als ontwerper en hoe ik te werk ga. Tijdens mijn periode op de Hku heb ik veel vrijheid gekregen om dit te ontdekken. Hierdoor heb ik mijn persoonlijke handschrift als ontwerper goed kunnen ontwikkelen. Om dit vervolgens toe te passen in mijn eigen werkproces.