Digitale Media
Onderzoek
Consumentengedrag
Creatief proces
Ondernemerschap
Kunst en Economie
App
Ander maatschappelijk thema

Onbeantwoorde liefde

Willemijn van Rossum du Chattel
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
Het gebruiken van een of meerdere datingapps is in anno 2021 heel normaal. We chatten en swipen wat af, maar het in real life afspreken lijkt vaak een stap te ver. Waarom verschuilen mensen zich achter een datingapp? en waarom wordt er niet meer moeite gedaan om iemand offline echt te leren kennen? Ik zou graag zien dat mensen weer meer offline met elkaar daten.
Ik heb mij verdiept in dit onderwerp en ik kwam al snel problemen tegen die zich binnen dit onderwerp afspelen, namelijk: het hebben van een ideaal beeld van de liefde, oppervlakkige gevoelens, keuzestress en digitale verslaving.

Het grotere probleem is dat digitale verslaving steeds groter wordt waardoor we meer tijd met onze telefoon doorbrengen dan met echte mensen. Het Media werkveld blijft zich ontwikkelen en binnen dit werkveld probeert de online datingapp Breeze mensen weer meer offline samen te brengen.

Bij Breeze zijn de beoordelingen van de offline date op dit moment niet hoog genoeg. Zij willen dit veranderen. Daarom heb ik mij dit afstudeerjaar bezig gehouden met het verhogen van de klantervaring van de gebruikers van Breeze op het offline date gebied. De gemiddelde gebruiker van Breeze is een young professionals tussen de 25 en 29 jaar. Deze gebruiker houdt niet van eindeloos chatten, voelt meer druk bij het krijgen van een relatie door zijn of haar omgeving en heeft minder tijd en meer geld om te besteden.

Ik heb deskresearch gedaan, historisch onderzoek uitgevoerd, sociale media ingezet en vele gesprekken gevoerd, maar de samenwerking met mijn externe partij Breeze heeft ervoor gezorgd dat het probleem en de doelgroep van mijn afstudeerproject duidelijk werden. Aangezien ik een intern probleem van Breeze op mij neem zorgt dat er automatisch voor dat de doelgroep van Breeze ook mijn doelgroep wordt. Het houden van een brainstorm en het vormen van focusgroepen met de doelgroep heeft ervoor gezorgd dat ik de conceptoplossing vast kon stellen. De samenwerking met fotografe en kunstenaar Iris van der Gronde heeft voor de inrichting van de conceptoplossing gezorgd. Vanuit bovenstaande gegevens heb ik mijn ontwerpvraag kunnen vormen: ‘Hoe kan Breeze de klantervaring van de gebruikers ten aanzien van offline daten verbeteren?’.

Om een antwoord te kunnen geven op bovenstaande ontwerpvraag heb ik de conceptoplossing online en offline getest. Voor de online test heb ik samen met de kunstenaar wireframes gemaakt om de toevoeging op de app na te kunnen bootsen. De toevoeging is offline getest met twee testkoppels die op een testdate zijn gegaan. Deze toevoeging zal door het team van Breeze op de app worden geïmplementeerd nadat zij de toevoeging vaker hebben getest. Deze extra testen zijn nodig om de betrouwbaarheid van de toevoeging te waarborgen.

Het onderzoek heeft geleid tot inzichten en een volledig prototype voor Breeze. De gebruikers van Breeze zullen op hun online profiel open vragen kunnen beantwoorden met een foto, dit is de geteste oplossing. De oplossing zal ervoor kunnen zorgen dat de klantervaring van de gebruikers van Breeze wat betreft de offline date verbeterd wordt.