Ander thema

(On)Kruid?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

We zien ze niet staan, we lopen over ze heen of halen ze weg. Toch zijn ze overal om ons heen: wilde bloemen.


In ‘(On)Kruid?’ wil ik aandacht geven aan wilde bloemen in het centrum van Utrecht. Ondanks dat deze bloemen relatief klein zijn en voor het menselijke oog stil lijken te staan, leiden ze allemaal hun eigen leven. Elke bloem heeft eigen vormen, kleuren, eigenschappen en processen, die van veraf niet meteen zichtbaar zijn. Ze nemen allemaal hun eigen plaats in in de natuur. Door met een hand-out op zoek te gaan naar wilde bloemen in het centrum van Utrecht wil ik een ander perspectief bieden om naar ze te kijken.

Artist statement

Als ontwerper laat ik mij vaak inspireren door de natuur. De verwondering over de verborgen elementen en kwaliteiten, die de natuur te bieden heeft, onderzoek ik in mijn projecten, waarbij fascinatie en informatie samenkomen. Gericht op het positieve, wil ik niet alleen de schoonheid, maar ook het belang van de natuur zichtbaar maken. Ik laat mij niet beperken door een medium, maar gebruik juist diverse media om de verscheidenheid van de natuur over te brengen.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik op een plek te zijn waar ik veel energie haal uit de projecten, die ik op dat moment aan het doen ben en die mij inspireren om mezelf verder te ontwikkelen.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is hoe je een verhaal overbrengt in je ontwerp, hoeveel onderdelen hierin een belangrijke rol spelen en dat het proces van schrappen en toevoegen heel lang door kan blijven gaan.