Ander maatschappelijk thema

Omdat ik een vrouw ben

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een project wat is ontworpen door een jonge vrouw die veel waarde hecht aan vrouwenrechten. Met een vleugje NederTurks en liefde voor de Osmaanse stijl. Natuurlijk met als hoofddoel; de onderdrukking van de vrouw. Dit allemaal samen is tot leven gekomen in een interactieve installatie.

Voor de vrouwen die elke dag nog onderdrukt worden, niet geaccepteerd worden zoals ze zijn, meer geld moeten betalen aan ‘roze’ producten oftewel pink tax en net als ik geen zin meer hebben om in een bepaald systeem te moeten passen omdat je een vrouw ben…

Artist statement

'Jij bent een verbinder'. Dit is wat ik ooit te horen kreeg bij een expositie. En sindsdien zie ik het als een plicht om een brug te zijn tussen de problemen die ik als een NederTurkse jonge vrouw meemaak en ze vertaal naar een beeldend en ruimtelijk project. Klaar om blootgesteld te worden.

Ambities

Dit is zo moeilijk te beantwoorden... Eerlijk gezegd geloof ik niet in dit soort vragen. Wat wil ik morgen bereikt hebben? sporten, afgevallen zijn, mijn kat die geen ontstoken oortje meer heeft, mijn project die heel Instagram rond gaat en ga zo maar door. Nee. Ik wil horen en gehoord worden. En over 5 jaar wil ik dat meer mensen naar elkaar zullen luisteren.

Geleerd tijdens de studie

Voordat ik begon aan deze studie dacht ik dat er veel duidelijkheid zou ontstaan in mijn leven. Maar alles is eigenlijk steeds meer en meer onduidelijker geworden. Op een positieve manier dan! dit betekent eigenlijk dat ik steeds meer ben gaan ontdekken over mezelf. Meer heb toegelaten en meer ben gaan durven. Ik ben gaan durven vragen te stellen aan mezelf waarvan ik wist dat ik ze niet gelijk zou kunnen antwoorden.