Ander thema
Diversiteit en inclusiviteit

Ogen dicht en alles zien

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Nachtcultuur is een essentiële ruimte voor expressie, verbinding, experiment en gemeenschapsvorming. Het onzichtbare karakter van de nacht door haar tijdsgebonden duisternis en de sociale sortering die hierdoor plaatsvindt, karakteriseren haar gedragingen en uitingen. Deze voedzame bodem wordt beïnvloed door krachten uit zowel de nacht als de dag.

In mijn onderzoek heb ik ervaringen, werkwijzen en visies binnen de nachtcultuur bevraagd en situaties gecreëerd om na te denken over alternatieve toekomsten.
Een schets over de ervaringen en wensen van intimiteit in de nacht, gemaakt met behulp van mijn midi 'schetstool'.
Dit fysieke object is een belichaming van de nacht. Dit heb ik gebruikt om interacties met de nacht te onderzoeken.

Artist statement

Mijn naam is Patriek en ik ben een transformatie-ontwerper, maar bovenal een nieuwsgierig mens. Ik onderzoek manieren om op multidisciplinaire wijze innovatieve en duurzame processen en samenwerkingen aan te gaan. Die voer ik dan in context uit om de nodige veranderingen te laten ontstaan. Mijn werk bestaat vaak uit audiovisuele creaties die de processen en ideeën vastleggen die in samenwerking ontstaan en die als basis kunnen dienen voor toekomstige perspectieven.

Ik vind het belangrijk om maatschappelijke uitdagingen als bewerkbaar te zien en ik krijg energie van het werken met anderen die hun expertise hiervoor inzetten. Vaak zijn dit projecten waar zowel partijen op ‘systeemniveau’ als personen op ‘straatniveau’ samenwerken om elkaars wereld te veranderen. Met mijn vaardigheden op het gebied van mixed media kruip ik graag in het midden hiervan, om te ontdekken waar ik de overdracht kan versterken en de samenwerking kan verbeteren of op zijn minst het proces te verwarren en verbreden.

Ambities

Ik wil in dienst staan van de samenleving en mijzelf. Nu en over vijf jaar wil ik deze twee facetten nog beter kunnen balanceren en combineren.

Daarnaast hoop ik over vijf jaar nog steeds te experimenteren, produceren en innoveren in/voor nachtcultuur, een prachtige en essentiële culturele ruimte die ik wil blijven versterken. Door mijn werk wil ik inspireren en activeren, zodat handelingsperspectief in deze ruimte ontdekt kan worden.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd dat alles in beweging is en blijft. De uitdaging is aan mij om die beweging in het zicht te houden, juist te waarderen en aan te haken op de energie van die beweging.