Ander thema

Nuttige Tips en Wenken bij Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Nuttige Tips en Wenken bij Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag is een kleine survivalgids. De lezer kijkt mee met een hoofdpersoon die verschillende situaties van intimiderend en ongewenst gedrag meemaakt. Daarbij worden per situatie tips en handvatten gegeven om de situatie op te lossen. Op die manier helpt deze gids om in een machteloze positie de regie terug te nemen. De oplossingen zijn echter absurd en vergezocht; je kan je afvragen of de oplossing voor dit probleem wel moet worden gezocht bij het slachtoffer.
Beeld uit 'Nuttige Tips en Wenken bij Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag'

Artist statement

Als illustrator ben ik geïnteresseerd in mens en maatschappij. Veel onderwerpen zitten mij dwars en door middel van mijn werk, kan ik hier kritiek op geven. Hierbij combineer ik taal, beeld en humor. Voor mij is dit een manier om moeilijke problemen, die ik zelf niet kan oplossen, toch te kunnen verwerken, en misschien ook anderen te helpen hierbij.

Ambities

De vraag of ik ambities heb vind ik ingewikkeld. Ik wil gelukkig zijn met wat ik doe. Of dat als kunstenaar is weet ik niet. Kunst is iets moois, maar om het te maken soms ook zieltogend. Ik hoop een manier te vinden om plezier te hebben in het maken van kunst en daarmee iets te kunnen bijdragen aan de wereld.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd om trouw te blijven aan jezelf, door te doen wat jij belangrijk vindt en waar je plezier uithaalt.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2022, Infographics voor Wageningen Food & Biobased Research
2021, Illustratie Jaarverslag Cito
2021, Expositie bij theatervoorstelling 'Angels of America' van theatergroep Zest
2021, Stage NRC