Ander thema

Nuttige Tips en Wenken bij Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Nuttige Tips en Wenken bij Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag is een kleine survivalgids. De lezer kijkt mee met een hoofdpersoon die verschillende situaties van intimiderend en ongewenst gedrag meemaakt. Daarbij worden per situatie tips en handvatten gegeven om de situatie op te lossen. Op die manier helpt deze gids om in een machteloze positie de regie terug te nemen. De oplossingen zijn echter absurd en vergezocht; je kan je afvragen of de oplossing voor dit probleem wel moet worden gezocht bij het slachtoffer.

Als illustrator ben ik geïnteresseerd in mens en maatschappij. Veel dingen in de wereld zitten mij dwars en door middel van mijn werk kan ik daar kritiek op geven. Hierbij combineer ik taal, beeld en humor. Voor mij is dit een manier om moeilijke problemen, die ik zelf niet kan oplossen, toch te kunnen verwerken, en misschien ook anderen daarbij te helpen.

De vraag of ik ambities heb, vind ik ingewikkeld. Ik wil gelukkig zijn met wat ik doe. Of dat als kunstenaar is weet  ik nog niet. Kunst is iets moois, maar om te maken vrij vermoeiend. Ik hoop een manier te vinden om plezier te hebben in het maken van kunst en daarmee iets te kunnen bijdragen aan de wereld.

Beeld uit 'Nuttige Tips en Wenken bij Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag'

2022 - Infographics Wageningen Food & Biobased Research 
2021 - Illustration Annual Report Cito
2021 - Solo exhibition 'Angerls of America' of theater group Zest
2021 - NRC Media, Editorial Internship
2018 - Illustration x De Utrechtse Boekenbar