Ander thema

Nu vertellen we er nog verhalen over

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Je zou bijna denken dat de wereld op het punt staat te vergaan. De berichten over hoe onze wereld tot een einde zou kunnen komen zijn er tenslotte in overvloed. Nadert onze ondergang? Of spraken we altijd al zo veel over het einde?
In mijn project “Nu vertellen we er nog verhalen over”, volg je verschillende vertellers, met hun mythes, denkbeelden en voorspellingen over het einde. Hun verhalen worden verteld in de vorm van een meeslepend beeldverhaal, verrijkt met animatie, stemmen en soundscapes.

Artist statement

Als illustrator gebruik ik de beelden die ik maak om te reflecteren op de wereld om ons heen. Ik hoop met mijn werk ideeën samen te brengen op een invoelbare manier en mensen iets te geven om over na te denken.
Ik vertel graag verhalen die raken aan wetenschappelijke en filosofische onderwerpen. De rol die fictie en fantasie spelen in onze maatschappij, is een onderwerp dat me ook al lang fascineert.

In mijn werk maak ik gebruik van verschillende analoge en digitale technieken, waarmee ik het experiment aanga. Daarnaast breng ik mijn beelden graag tot leven door middel van animatie.
Op deze manier ga ik op zoek naar sprekende beelden, die passen bij de onderwerpen waar ik op dat moment uitdrukking aan probeer te geven.

Ambities

In de komende jaren hoop ik aan de slag te kunnen met veel verschillende projecten, van boekillustratie en editorial illustratie, tot animatie. Ik wil graag een balans vinden tussen eigen projecten, samenwerkingen en werk in opdracht. Mijn droomprojecten zijn het uitgeven van een boek en het maken van een geanimeerde short film.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik vooral mijn eigen manier van maken leren kennen. Ik heb veel verschillende technieken uit kunnen proberen en heb geleerd waar ik inspiratie uit kan putten. Bovenal heb ik geleerd om mezelf en mijn inzichten meer te vertrouwen.