Zorg en welzijn
Diversiteit en inclusiviteit

NS ontmoetingsplaats

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Onderzoeksvraag: Hoe kan de NS een ontmoetingsplaats zijn om sociale eenzaamheid te verminderen?

We reizen samen maar we zijn niet echt samen. We reizen voornamelijk individueel van A naar B, terwijl er van de 1,3 miljoen NS reizigers genoeg mensen zijn die behoefte hebben aan sociale verbinding. 1 op de 10 Nederlanders is sterk eenzaam en 3 op de 10 matig eenzaam. Zoals een stiltecoupé zou een ontmoetingscoupé voor hen die daar behoefte aan hebben in lange trajecten gezellig zijn, of een ruimte in de stationshal, zodat de NS niet alleen plaatsen verbindt, maar ook mensen. Wellicht ontmoet je je nieuwe partner, vriendschap, collega, connectie etc. Allerlei leeftijden, afkomsten en sociale bubbels komen daar samen.

Eenmaal in de NS ontmoetingsruimte krijg je een warm, welkom gevoel wat je doet denken aan een mix van een hostel, barista en een buurthuis. Visuele elementen op de muren vormen samen met de vragen die op de tafels staan, de ijsbrekers tussen mensen die begeleidt worden door de medewerkers die vanuit presentiebenadering te werk gaan. Vragen zoals: "Hebben jullie beide een leuke herinnering aan een kokosnoot, of een ananas?", "Doe je mee aan het spel, ik zie ik zie wat jij niet ziet?",
"Kies intuïtief een visueel element uit hoe jij je voelt vandaag".

Artist statement

Anderen noemen mij enorm nieuwsgierig, leergierig en gedreven. Met een achtergrond als grafisch ontwerper bij de Willem de Kooning Academie en het Grafisch Lyceum Rotterdam, bekijk ik de wereld vanuit een visuele blik. Visueel kan complexe informatie luchtig communiceren waar woorden te kort zijn, een gevoel overbrengen of opwekken, een beleving, een waarde etc.

Als ontwerper wil ik mijn 'Partytent' realiseren. Dat is een metafoor voor een plek waar ik geheel mezelf kan zijn en waar een inclusieve idealistische samenleving is. Die thuis wil ik voor mezelf creëren en bieden aan anderen.

Heb jij een vraagstuk of project dat past bij mijn artistieke visie? Contacteer me graag, wellicht kunnen we wat voor elkaar betekenen! Want ik geloof in de kracht van samenwerken vanuit verschillende branches. Ik werk dan optimaal vanwege de verschillende perspectieven die mij veel inspiratie en intrinsieke motivatie geven.

Ambities

Succesvolle projecten die impact maken gerealiseerd hebben die passen bij mijn partytent. Dit kan als zzp-er, in dienstverband bij een social design bureau of buiten de creatieve branche.

Geleerd tijdens de studie

• Denkmodellen vanuit systemisch denken;
• Gelijkwaardige transdisciplinaire samenwerking ontwerpen;
• Kritisch reflecteren over de impact/positieve (gedrags)verandering;
• Onderbouwing vanuit academisch- en veldonderzoek;
• Probleemstelling onderzoeken en definiëren;