Animation
Audiovisual Media
Illustration

Noxious

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

NOXIOUS

Mijn eindexamenwerk focuste op het verfijnen van art direction en technische vaardigheden om een geloofwaardige, grootschalige wereld te creëren. Ik vertaalde mijn illustratieve stijl naar 3D-omgevingen en ontwikkelde een effectieve workflow, inclusief het uitwerken van het verhaal en de productiepijplijn. Trots op de opgezette productiepijplijn, zie ik dit als een solide basis voor toekomstige projecten.

Artist statement

Ik kenmerk mezelf en mijn werk door mijn benadering van projecten vanuit een technisch perspectief. Ik ga vaak helemaal op in een technisch aspect, om vervolgens van daaruit een creatief werk op te bouwen. Deze aanpak stelt me in staat om een diepgaand begrip te ontwikkelen van de technische aspecten van mijn vakgebied en om mijn creativiteit te laten floreren binnen de grenzen van deze technische mogelijkheden.

Door mijn focus op technische aspecten heb ik een brede verzameling technische vaardigheden opgebouwd. Ik ben bekend met verschillende tools, software en processen die essentieel zijn voor het creëren van media-gerichte werken. Deze vaardigheden stellen me in staat om snel te schakelen en efficiënt te werken, en ze bieden me de vrijheid om mijn creatieve visie om te zetten in tastbare resultaten zonder beperkt te worden door technische belemmeringen.

Ambities

Mijn passie voor creatie reikt verder dan slechts één medium. Ik geniet ervan om te experimenteren, niet alleen binnen de grenzen van technische mogelijkheden, maar ook op diverse andere gebieden van mediavormgeving. De vrijheid om te verkennen, te ontdekken en nieuwe uitdrukkingsvormen te vinden, is voor mij van onschatbare waarde. Ik koester de ambitie om deze vrijheid te behouden, om voortdurend te kunnen groeien en mijzelf uit te dagen op verschillende creatieve fronten.

Naast mijn drang om te blijven experimenteren, koester ik ook de wens om mijn eigen studio op te richten. Een studio waar creativiteit de vrije loop krijgt en waar we als team kunnen werken aan inspirerende projecten. Het idee om een studio te delen met drie vrienden in animatie, waarbij we onze krachten bundelen en onze visies samenkomen, spreekt mij bijzonder aan. Het is een ambitie die voortkomt uit mijn verlangen naar samenwerking, gedeelde passie en de mogelijkheid om een omgeving te creëren voor creatieve en toffe projecten.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd om mezelf voortdurend de vraag te stellen: waarom? Waarom kies ik voor deze vorm, waarom deze kleur? Het stellen van deze vragen heeft mijn creatieve proces verrijkt door me aan te moedigen om mijn keuzes te onderbouwen en bewust te maken van de betekenis achter mijn artistieke beslissingen.

Ik ben me meer bewust geworden van mijn artistieke intenties en kan nu veel zelfverzekerder achter mijn werk staan. Hoewel er altijd ruimte is voor verdere groei, heeft mijn studie een solide basis gelegd waarop ik kan voortbouwen.

Ook heb ik geleerd hoe belangrijk het is om ideeën te kunnen delen met andere, en ben ik de waarden van samenwerking in het creatieve proces meer gaan waarderen.

Kortom, mijn ontwikkeling als maker is niet alleen een persoonlijke reis geweest, maar ook een voortdurende ontdekkingstocht naar mijn artistieke identiteit en mijn plaats in de wereld van creatieve expressie.