Zorg en welzijn

'nooit meer terug'

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Nooit meer terug' is een korte film waarin ik het verhaal vertel van hoe ik mezelf verloor in een verslaving, waar ik dacht mijzelf gevonden te hebben. De film richt zich op twee meisjes die de jongere en oudere versie van elkaar vertegenwoordigen. Ze bevinden zich beiden in een doolhof van gangen. In dit doolhof zien we het oudere personage langzaam zichzelf verliezen wanneer ze een specifieke kamer betreedt die symbool staat voor haar verslaving, terwijl haar jongere versie juist probeert te helpen.
Echter, deze hulp wordt aanvankelijk niet opgemerkt, totdat de jongere versie besluit om ook die kamer binnen te gaan. Dit zorgt ervoor dat de oudere versie een spiegel voorgehouden krijgt, die haar helpt om uit deze situatie te komen.
'nooit meer terug' (still)

Artist statement

Do heeft nooit gedurfd en kon nooit praten over haar verslaving. Omdat ze niet wist hoe.
Door op deze manier een biografie te maken, maakte ze het mogelijk om haar zeer moeilijke en vooral ontoegankelijke verhaal te vertellen.
In deze film toont Do geen specifieke ervaringen of momenten van haar verhaal, maar heeft ze een vertaling gemaakt van hoe zij deze ervaarde.

Ambities

Do heeft de ambitie om meer van dit soort projecten te creëren. Ze wil op zoek gaan naar verhalen die onverteld zijn gebleven en de redenen daarachter ontdekken.
Met haar unieke stijl als beeldmaker en haar vermogen om gevoelens te vertalen in film, streeft ze ernaar ervoor te zorgen dat onvertelde verhalen, ongeacht de persoonlijke obstakels, toch verteld kunnen worden.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat Do tijdens haar studie heeft geleerd, is reflectie en communicatie. Ze is iemand die snel alle kanten op kan schieten, en dat is vaak haar valkuil geweest. Gedurende haar jaren aan de HKU heeft ze geleerd om voordat ze van A naar B springt, eerst A grondig te overdenken, te bespreken en te onderbouwen.
Reflectie is iets dat je moet leren opbouwen, maar zodra je merkt dat je werk er aanzienlijk beter van wordt, gaat dat opbouwen sneller dan je zou verwachten.
Bovendien was het kijken naar andere makers, iets waar de docenten aan de HKU echt de nadruk op legden, een uiterst leerzame ervaring voor mij. Hierdoor heb ik niet alleen aanzienlijke verbeteringen in mijn werk gezien, maar ben ik ook steeds meer gaan ontdekken wat voor soort maker ik zelf ben.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

(SHORT)FILMS

‘verstrooid‘
2019
D.O.P/EDITOR

‘Alleen met elkaar‘
2018
recording leader

‘Geraakt’
2017
Making of/runner

‘Acting like - aj kingz‘
2021
Director/D.O.P

‘1+1=1‘
2020
Writer/Director/Editor

‘Born to be alive’
2022-2023
Writer/Director/D.O.P

‘Nooit meer terug’
2023
Writer/Director