Inclusie en diversiteit

(Non)dualiteit

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
NL; Mijn Zanzibarees Nederlandse achtergrond heeft ondanks mijn mooie kijk op het leven ook veel complexe vraagstukken met zich meegebracht. Door de jaren heen werd duidelijk dat ik mijzelf in een soort tweestrijd bevond, waar hoor ik dan bij? Wie ben ik in deze twee dualiteiten? Tijdens deze zoektocht ben ik in gesprek gegaan met anderen die meerdere achtergronden hebben, om erachter te komen hoe zij zich voelen of hebben gevoeld.

EN; My Zanzibari Dutch origin is one of the reasons I have a beautiful view on the world. But it has also caused many complex issues. Every year I grew older, it became more clear I was in a debate with myself. Questions as ‘Where do I belong?' and ‘Who am I in this duality?' arised. During this quest I had conversations with people who also have more than one origin to find out how they feel or have felt.

Met dank aan/thanks to:
Chiara, Faith, Jada, Jewel Jammah, Joshua, Larissa, Lysa, Mayra, Nahual, Paulina, Robin, Shan, Thomas, Wessel, Ana, Igor Antoin, Carmen, Selin, Nicole, Junior, Mitchel, Sarah, Jonathan, Jentel, Laureine, Latif

Artist statement

Ik ben Sophie Roelandschap en in 2018 gestart met de opleiding Product Design op de HKU. Ondanks dat ik mijzelf na dit jaar officieel product designer mag noemen, vind ik de termen social designer en contemporary artist beter bij mij passen. Met het werk dat ik maak wil ik mensen die niet gehoord worden een podium geven om hun verhaal te doen. Daarnaast hou ik mij ook graag bezig met andere maatschappelijke en/of culturele vraagstukken. Met een luisterend oor en creatieve blik op de wereld probeer ik hier een bijdrage aan te leveren.

Ambities

Afgelopen jaren heb ik een fascinatie ontwikkeld voor culturen en mensen. Ik vind het bevragen van waarom mensen handelen en denken zoals ze doen een oneindig boeiend proces en wil daarover blijven leren. In de toekomst wil ik me hier nog meer in verdiepen zodat ik deze kennis kan toepassen in de kunst. Vanaf september ga ik dus ook beginnen met een nieuwe bachelor; culturele antropologie en ontwikkelingssociologie.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie heb ik ondervonden dat je soms je eigen grenzen moet verleggen en uit de comfortzone moet stappen. Dat levert uiteindelijk de mooiste vondsten op. Maar blijf altijd dicht bij jezelf, niets is belangrijker dan dat jij blij wordt van wat je doet en maakt.