Zorg en welzijn
Diversiteit en inclusiviteit

(nog geen naam)

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De blazer die ik heb gemaakt is met de hand geboorduurd vol met verschillende teksten en tekeningen met betrekking tot de tijdsgeest van mijn generatie. Ik wil uitdragen dat het menselijk is je ellendig te voelen, dat de wereld soms door draait, en dat humor toch zeker iets serieus kan zijn. Een blazer als symbool voor autoriteit en zelfvertrouwen, en de teksten die juist de kwetsbaarheid tonen.

Artist statement

Mijn werk omvat verschillende media, waaronder digitale kunst, tekenen en schrijven. Ik ben geïnteresseerd in het verkennen van sociale vraagstukken en het dagelijks leven, met nadruk op geestelijke gezondheid en de invloed van sociale media. In mijn werk wil ik deze onderwerpen benaderen met humor en eenvoud, gebruikmakend van korte teksten en suggestieve tekeningen die de snelheid van de moderne samenleving en de druk om voortdurend op de hoogte te blijven van informatie weerspiegelen.

Ik voel een sterke verbondenheid met mijn samenleving en generatie en haal inspiratie uit de ervaringen van de mensen om me heen. Kunst is een manier om gesprekken over deze belangrijke kwesties op gang te brengen. Ik experimenteer met verschillende technieken en verken manieren om mijn boodschap over te brengen, waaronder digitale interactieve installaties waarbij deelname van het publiek vereist is. Op dit moment focus ik me op een meer minimalistische benadering die sterk leunt op eenvoudige tekeningen en tekst.

Met mijn werk wil ik zelfreflectie en zelfbewustzijn inspireren. Ik wil kijkers uitdagen om kritisch na te denken over sociale vraagstukken, waaronder geestelijke gezondheid, depressie en de rol van sociale media in ons dagelijks leven. Een van mijn doelen is bij te dragen aan de voortdurende dialoog over deze onderwerpen en het taboe rondom het realistisch bespreken van depressie te doorbreken, voorbij stereotypen.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik nog net zo kritisch te zijn als dat ik nu ben, maar dan meer naar buiten kan en durf te treden met mijn boodschap. Ik wil graag anderen kritisch laten nadenken en aansporen tot zelfreflectie, en ik hoop dat ik dat kan doen met mijn werk.
Volgend jaar doe ik (hopelijk) de deeltijd kunst en educatie opleiding, en hiermee hoop ik vooral jongeren aan te kunnen moedigen het nut van kunst in te zien. Het lijkt me vet om ooit op een kunst academie les te kunnen geven, maar ik zie ik ook wel hoe de wind waait.
Ik blijf maken. Tekenen en schrijven, misschien dat ik zelf wel weer een keer een kwast op pak. Ik zou wel graag een studio of atelier willen vinden met anderen - want ik merk dat ik meer plezier ervaar in maken wanneer er anderen om me heen zijn.

Geleerd tijdens de studie

Maak geen werk om anderen te pleasen. Je weet vaak best wel wat anderen van je willen zien en horen. Maar vier jaar is kort (en duur). Het is zonde om alleen maar werk te maken dat zogenaamd voldoet aan anderen hun normen. Luister naar feedback, maar gooi niet je eigen ideeën compleet over boord. Je doet deze opleiding voor jezelf.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Exposities:
Virtual Empathy, AG, Oct-Nov 2021
P.Art, Den Dolder, Feb-Mar 2022