Film, video
Televisie
Film: Documentaire
Artwork
Crowdfunding
Creatief proces
Duurzaamheid en klimaat

Nieuwe Waarde aan de Aarde

Maud Taborsky Youri van Beeck
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Als de aarde een stem zou hebben wat zou ze dan tegen ons zeggen?

Ik merk dat het steeds slechter gaat met het leven op aarde: dier, plant en boom soorten verdwijnen, bergen met plastic drijven in de zee en voedsel tekorten liggen op de loer. Ik merk dat ondanks dat we dit weten, mensen in mijn omgeving nog maar nauwelijks actie ondernemen. Hoe kan ik anderen ervan overtuigen dat we onze woonplaats, de aarde, moeten beschermen voordat het te laat is?

In mijn afstudeerdocumentaire genaamd “Nieuwe waarde aan de aarde” ga ik op zoek naar een antwoord. De film bestaat uit twee verhaallijnen die met elkaar verweven worden. In de ene lijn onderzoek ik mijn houding tegenover de klimaatcrisis in relatie tot vier andere jongvolwassenen: de activist, mijn vriendje, de boer en de Forum voor Democratie-stemmer. Ik probeer binnen de gesprekken erachter te komen wat hen zowel wel als niet drijft tot actie. In de tweede lijn start ik een kunstproject met 13 jonge kunstenaars, die de opdracht krijgen om in drie verschillende groepen een 'ideale aarde' te creëren. Want misschien als mensen een alternatief toekomstbeeld zien komen ze wel in actie. Lukt het mij om anderen te overtuigen of blijft mijn droom een ideaalbeeld?

Bekijk hieronder de begin-scene van mijn afstudeerdocumentaire: "Nieuwe Waarde aan de Aarde". 
Het maken van een film is ongelofelijk veel werk, daarom is op dit moment nog niet de gehele film af. Ik laat graag aan de hand van de begin-scene van de film alvast de sfeer en stijl zien om jullie nieuwsgierig te maken naar de uiteindelijk gehele film die rond oktober te zien is op het "Blikvangers' Festival van HKU Audiovisual media.

Veel kijkplezier!