Ander maatschappelijk thema

Nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen, een academische interventie

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn eindexamen werk is visueel een onderzoek naar mijn academie gebouw en specifiek naar de mogelijkheden van een onbenutte potentie van het gebouw. Je zou het een academische interventie kunnen noemen. Tijdens exposure laat ik dit onderzoek zien samen met een verdiepende stap waarin ik in gesprek ben gegaan met belangrijke betrokken partijen. Samen hebben we een ruimtelijke exploratie gemaakt en nagedacht over de mogelijkheden van het academie gebouw.
Een concept ontwerp die voortkwam uit mijn afstudeer onderzoek.

Artist statement

Ik denk dat architectuur in de eerste plaats een dienst aan de mensheid is. Maar het is ook een vorm van kunst. De kunst van het bouwen en in de eerste plaats de kunst van het maken van onderdak voor mensen. Het kan dus worden gezien als het grensvlak tussen kunst en wetenschap. Bovendien merken de meeste mensen het niet, maar architectuur heeft een grote impact op de manier waarop we ons leven leiden en op ons welzijn. Architectuur is een vak gevoed door het dagelijks leven en gedreven door noodzaak. Deze combinatie van creatieve expressie en technische ontwikkeling voor ontwerpopgaven is hetgeen wat mij zo aantrekt tot het vak.

Voor mij is elke fase van het ontwerp proces een kunstwerk op zich. Ik onderzoek met een speelse kinderlijke verwondering. Doormiddel van design wil ik een bijdrage leveren aan een betere gebouwde omgeving en hiermee een beter welzijn van de gebruikers.

Ambities

Over vijf jaar heb ik mijn master architectuur aan de academie van bouwkunst afgerond. Ik ben officieel junior architect en werk bij een prestigieus architectuur bureau. Daarnaast maak ii

Geleerd tijdens de studie

Tijdens deze studie heb ik een grote passie voor architectuur ontwikkeld. Ik heb geleerd snel en effectief concepten te ontwikkelen en uitvoeren in verschillende media.

In gesprek

Een van de gesprekken die ik had over de toekomst van het academie gebouw aan de Ina Boudier-Bakkerlaan.