Diversiteit en inclusiviteit

neXus

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

"NeXus" ontleent zijn naam aan het Latijnse woord "nectere", wat "verbinden" betekent. Mijn collectie symboliseert de link tussen mannelijke en vrouwelijke energieën.


De beleving van gender wordt sterk beïnvloed door tijd en omgeving. Vaak realiseren mensen zich niet dat er een eeuwenoude geschiedenis bestaat waarin genders die niet te categoriseren waren als man of vrouw erkend werden. Na een periode van erkenning en bewondering, wordt het derde gender vaak weer onderdrukt en in hokjes geplaatst, om vervolgens opnieuw los te breken van deze beperkende stereotypen.


Onze perceptie van gender is voortdurend in beweging en zal dat altijd blijven. Mijn collectie belicht de kracht van deze diversiteit, waarbij ik de evolutie van genderidentiteit omarm en de grenzeloze schoonheid van menselijke expressie vier.

Look 1
Look 2
Look 4
Look 3
Look 5
Look 6
Look 7
Look 8

Artist statement

De essentie van mijn werk is het verkennen van genderidentiteit en diversiteit. Sinds mijn jeugd voel ik me aangetrokken tot het doorbreken van traditionele grenzen en het samenbrengen van mannelijke en vrouwelijke energieën.

Mijn ontwerpen variëren van draagbare kleding tot abstracte creaties. Ik experimenteer graag met vormen, materialen en kleuren. Denk aan silhouetten die delen van het lichaam onthullen en contrasterende materialen als zachte breisels of juist stevigere stoffen zoals canvas. Ook houd ik ervan om de omgeving van mijn werk te ontwerpen en het zo in de juiste context te plaatsen. Naast textiel gebruik ik daarom vaak fotografie en film om mijn boodschap te versterken.

Met mijn werk moedig ik mensen aan hun ware identiteit te omarmen. Mijn kleding haalt zelfvertrouwen en schoonheid bij de drager naar boven. Een boodschap van inclusiviteit en zelfacceptatie is daarbij essentieel.

Ambities

Ik hoop een mooie plek te kunnen vinden voor de mode die ik maak en hierdoor mijn boodschap van diversiteit uit te kunnen dragen. Magazines, shoots of evenementen lijken me hier goede platformen voor.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd om mijn visie om te zetten in werkelijkheid. Ik ben er achter gekomen dat ik een echte doorzetter ben en mijn passie volg.

Pretty masculine

Tijdens mijn minor, ''What is fashion?", heb ik ook een collectie gemaakt. Deze bestond uit vier looks. Deze outfits zoeken de grens van mannelijkheid op. Hoe kan je mannenkleding in een nieuwe vorm gieten zonder de stereotyperende mannelijkheid aan te tasten?