Ander maatschappelijk thema

New age Capitalism

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ergens in het verleden belandde spiritualiteit in ons leven. Als een soort tegengif grepen we deze verre cultuur aan als remedie tegen het drukke westerse leven. Al snel was het duidelijk dat spiritualiteit booming is. Zo kun je bij de Action of de Intratuin boeddhabeelden kopen, en wemelt het van de guru's online. Kortom alles voor een Zen leefstijl. In mijn illustraties wilde ik op een luchtige manier de zoektocht van de consument weergeven. Tijdens mijn onderzoek stuitte ik op een boel iconische producten die in de winkelschappen hun historische lading zijn verloren. In mijn illustraties toon ik deze objecten in een kapitalistische context om op deze manier mensen bewust te maken van de bagatellisering en de crux van de zoektocht naar zelfontplooiing.

Artist statement

Met mijn illustraties wil ik de kijker meenemen in een fantasie landschap dat bestaat uit heldere en gebalanceerde vormen. Ik maak op deze manier van een complex onderwerp een heldere illustratie waarin ik de wereld laat zien vanuit mijn eigen perspectief. Ik maak architectonische composities waarin mensen en verhoudingen de hoofdrol spelen; hiermee wil ik de kijker op een andere manier naar het mechanisme waarin we leven laten kijken.

Ambities

In de toekomst wil ik meer samenwerkingen doen met andere disciplines. Ik zou het nog altijd geweldig vinden om een boek te illustreren en Editorial illustraties te maken.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb tijdens de studie de mogelijkheid gekregen om veel te experimenteren, ik denk dat ik geleerd heb hoe belangrijk het is om dat te blijven doen. Niet altijd te blijven bij het eerste idee dat bij je opkomt maar procesmatig op nieuwe dingen te komen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2021 illustratie cover voor single Solid Wall - Lizet Aviva
2021 Art game evenement Just a like
2021 Editorial illustratie voor Still magazine
2020 tot 2021 NRC verschillende Editorial illustraties
2017 Biodesign Challenge (finalist) at The Museum of Modern Art (MoMA) New York
2017 Biodesign Challenge exhibition at the Fashion institute of Technology New York
2017 Common Ground ArtEZ Product Design – Dutch design week