Duurzaamheid en klimaat

NEED ME

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Voor elk dagelijks ‘ongemak’, oftewel een handeling die moeite en tijd kost, wordt een oplossing bedacht, vaak in de vorm van een dienst of product. Terwijl onze dagelijkse ongemakken worden opgelost met handige apparaten en gadgets, stapelen grote problemen zich op. Grondstoffen raken op, de aarde warmt op en de berg afval blijft groeien.

Met mijn project 'NEED ME' bevraag ik onze blik op gemak en noodzaak, door middel van een serie gedetailleerde schilderijen van een verzameling producten. Van selfiesticks tot plastuiten en van trilplaten tot eierworsten, waar slaat noodzaak om in onzin?

Artist statement

Mijn werk is vooral gebaseerd op het leven om mij heen. Ik haal inspiratie uit de stad waar ik woon, mensen en hun spullen, winkels en voedsel. Juist in het dagelijks leven schuilen bijzonderheden en tegenstrijdigheden, die ik vastleg in mijn werk. Daarvoor gebruik ik graag verschillende technieken zoals gouache, collage, keramiek en printtechnieken als zeefdruk en riso.

Ambities

De komende vijf jaar ga ik een beta gerelateerde studie doen aan de universiteit. Die studie lijkt op het eerste gezicht ver van de kunstacademie af te staan, maar ik denk juist dat deze twee opleidingen elkaar heel goed kunnen aanvullen. Ik hoop dit later in mijn werk te kunnen combineren.

Geleerd tijdens de studie

Op de kunstacademie heb ik vooral geleerd uit verschillende perspectieven naar mijn werk, maar ook mezelf en mijn omgeving te kijken. Daarbij heb ik ontzettend veel geleerd in de werkplaatsen. Mijn grote liefde voor zeefdrukken en risoprinten heb ik tijdens mijn studie ontwikkeld.