Duurzaamheid en klimaat
Gezondheid en welzijn

Nature by Night

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Modern, een tikkeltje eigenwijs en duurzaam. Dat tikkeltje eigenwijs, daar kom ik straks op terug.
Ik wil jullie eerst laten kennismaken met mijn product. Stel je eens voor: een lamp die meegroeit met de natuur. Hier zijn energie uithaalt en zijn gebruiker aanspoort tot actie. De lamp past om iedere, willekeurige boom en groeit mee met de stam. Hierdoor ondervindt de natuur geen hinder. De lamp springt in het oog en zal de aandacht trekken. Hij maakt een statement die uitgesproken mag worden: Natuur en moderne kunst gaan perfect samen! De lamp is draadloos en haalt energie uit de speciaal ontwikkelde fruit battery. Een accu in de vorm van een appel of peer. Die je in de boom hangt om deze te verlichten en weer plukt om de lamp uit te zetten. Laat ik terugkomen op dat ‘tikkeltje eigenwijs. Want in tegenstelling tot de meeste gadgets van tegenwoordig die de consument op alle mogelijke manieren ontzorgt, spoor ik juist aan tot actie! We leven in een wereld waarin onze stappenteller ons vertelt om in de benen te komen. We ons in het zweet werken in de sportschool. Om vervolgens onze apparaten te commanderen om te doen wat ze moeten doen. Vanaf de luie stoel. Ik wil er juist voor zorgen dat we bewegen. De natuur in te gaan. Mijn lamp aan te zetten en te kijken, nee te zien, wat het verlicht. Mijn product vraagt van je om stil te staan bij de natuur. De speciaal ontworpen fruit battery zal je in beweging zetten. Deze slaat draadloos groene stroom op. Zonne-energie, windenergie of welke mogelijke manieren van energie opwekken de toekomst ook gaat brengen. De fruit battery zal zich opladen.

Artist statement

Als ontwerper word ik vooral geïnspireerd door het verleden. Hoe men vroeger hun omgeving vorm gaf en hoe ze daar in leefden. Door te kijken hoe bepaalde dingen toen gedaan werden omdat ze simpel weg niet anders konden, of omdat er geen geld voor was inspireren mij nu om producten te ontwerpen die niet zoals in onze huidige maatschappij de gebruiker alleen maar meer en meer ontlasten. door bijvoorbeeld apps en ander geautomatiseerde systemen. Ik wil de gebruiker juist aansporen om bewust te zijn van zijn omgeving en de energie die het creëert. Door projecten zoals Nature By Night komen geschiedenis en toekomst de hele tijd bij elkaar. Zo maak ik een product die vandaag de dag toepasbaar is, maar nog vele generaties gebruikt kunnen worden.

Door anders na te denken, ben ik gaan stil staan bij het idee hoe ik als oorspronkelijke meubel maker op een nog duurzamere en milieu vriendelijkere manier kan werken. Want bomen kappen kan nu eigenlijk ook echt niet meer. Daardoor is het idee om samen te werken met de natuur ontstaan. Dit bleek een gigantische inspiratiebron te zijn voor een aantal producten die milieu bewust zijn op hun geheel eigen wijze.

Mijn ontwerpen en uitvindingen nemen als het ware een stap terug in de tijd en kijken nog eens goed of de ontwikkelde stappen van de afgelopen jaren nu echt wel zo'n goede overweging zijn geweest.

Ambities

Over 5 jaar wil ik de eerste twee lampen in productie hebben genomen. En hoop ik een goed begin gemaakt te hebben aan mijn eigen start up waardoor ik de dingen kan doen die ik leuk vind. Ook hoop dat ik dat ik een team met mooie mensen om mij mag heen mag verzamelen, waardoor we de mooiste en leukste dingen kunnen creëren.
ik hoop een bedrijf op te zetten die op geheel eigen wijze de problematiek van de hedendaagse maatschappij aan kaarten op een ingenieuze manier tikkelen.

Geleerd tijdens de studie

Dat je vanuit je volle passie alles kunt bereiken. En er eigenlijk geen grenzen zijn aan wat je kunt en wilt doen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

https://www.lekart.nl/nieuws/4-hku-studenten-mei-2022/

https://www.kunstgaragefranx.nl

partners
- Nova Innova
- Staatsbosbeheer
- Roggebot sta été
-5 studente van kunst en economie helpen met subsidie aanvraag
- HKU X helpt met SIA TAKE OFF subsidie