Duurzaamheid en circulariteit

Naturals

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De collectie Naturals is ontworpen vanuit een liefde voor het oude ambacht naaien. Elk kledingstuk is handgemaakt door middel van verschillende haute couture naaitechnieken. De stoffen die gebruikt zijn in deze collectie bestaan uit natuurlijke vezels, zowel plantaardig als dierlijk. Zo zijn onder ander linnen, zijde en wol terug te vinden in de verschillende stukken. De keuze hiervoor is gemaakt vanuit een duurzaam oogpunt; zo wordt het gebruik van plastic geminderd en de levensduur van de kledingstukken verlengd. De vormentaal van de stukken is terug te leiden naar historische kleding. Verschillende historische silhouetten zijn vertaald naar een meer hedendaagse variant, zonder de verfijndheid van de kleding van vroeger te verliezen.

Artist statement

Met een enorme passie voor ambacht wil ik, Sanne Verschoor, de waarde van kleding weer zichtbaar maken voor de toeschouwer. Ik ben getraind in het gebruiken van couture handwerk technieken; ik heb een enorme toolkit aan naaisteken, borduurtechnieken en kennis over stoffen en patronen.
Mijn inspiratie vloeit veelal voort uit historische kledingstukken. Hierbij kijk ik voornamelijk naar vorm en constructie. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het ontwerpen voor de camera. Ik noem mezelf vaak een beelddenker met sterke instincten voor tactiliteit. Door mijn ervaring met voor en achter de camera staan, zie ik snel in hoe een kledingstuk zich op een mens zal gedragen en hoe dit tot uiting komt in digitale vorm.
Kortom, ik kijk graag door het oog van de naald en door de lens van de camera.

Ambities

Ik heb een enorme passie voor het terugbrengen van kwaliteit kledingstukken. In een tijd waar Shein-hauls de norm zijn geworden ga ik een manier vinden om de waarde van kwaliteit weer terug aan de man te brengen.

Geleerd tijdens de studie

In de afgelopen vier jaar aan de HKU heb ik ontdekt dat ik kracht haal uit het leren van nieuwe technieken en ambachten. Hierin ontdek ik veel vrijheid en concentratie. Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen op op het gebied van kunsttechnieken. Door middel hiervan blijft mijn werk evolueren en ontdek ik nieuwe innovaties die ik toe kan passen op mijn inspiratiebronnen.