Diversiteit en inclusiviteit

Naomi van Hessen - Bachelor Eindexamen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn eindrecital heb ik stukken gekozen die me nauw aan het hart liggen en waarin ik mezelf echt kan laten zien. Ik wil hierbij ook een verbinding maken met mijn roots en mijn passie voor kamermuziek laten horen. Tijdens de recital speel ik werken van Lekeu, Elgar en Ravel. Ik kijk er enorm naar uit om deze prachtige muziek met mijn publiek te delen!

Artist statement

Wat mij als violist enorm fascineert, is de kracht van muziek om mensen te verbinden, vooral in moeilijke tijden. Muziek heeft de unieke capaciteit om emoties op te wekken die we zelf niet kunnen verwoorden en heeft zowel een individueel als een maatschappelijk effect. Mijn doel is om mensen te raken met mijn spel en hen mee te nemen in mijn muzikale verhaal. Daarbij geniet ik zelf van het proces, vooral wanneer ik volledig kan loslaten op het podium. Mijn sterke kant ligt in mijn muzikaliteit en het creëren van een muzikaal verhaal dat ik deel met het publiek en de muzikanten om me heen.

Ambities

Mijn toekomstambities zijn nauw verbonden met mijn passie voor samenspel, met een bijzondere voorliefde voor kamermuziek en orkestspel. Tijdens mijn masterstudie hoop ik waardevolle ervaringen op te doen en langzaam mijn weg te vinden in het professionele muziekleven. Een droom die ik koester is het oprichten van een eigen kamermuziekensemble, waar ik mijn liefde voor gezamenlijk musiceren kan delen en verder ontwikkelen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn bachelor viool heb ik vooral geleerd dat ieders ontwikkeling uniek is. Voor mij heeft deze tijd een enorme groei op veel verschillende vlakken gebracht. In korte tijd ben ik niet alleen muzikaal gegroeid, maar heb ik ook veel mentale veerkracht opgebouwd en ben ik professioneler geworden. Op allerlei gebieden heb ik me snel ontwikkeld. Al deze ervaringen hebben bijgedragen aan mijn groei als uitvoerend musicus en hebben me gevormd tot de artiest die ik nu ben.