Gezondheid en welzijn

Naakt geven we niets bloot

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In ‘Naakt geven we niets bloot’ geef ik ruimte aan gevoel en raak ik aan wat pijn doet. Ik geef mezelf bloot en kijk recht in de spiegel, ook als ik eigenlijk mijn ogen dicht wil doen. Ik nodig je uit op reis door mijn binnenwereld, door verschillende lagen, van de diepste dieptes tot de hoogste hoogtes. Ik onderzoek mijn patronen, beschermers en overlevings- mechanismes. Ik leer dat wegrennen, verdoven en verbloemen slechts tijdelijk is, maar dat ademen helpt. Dat er iemand leeft in mijn hoofd die nooit gelijk heeft. Dat alles er mag zijn ook al is dat eng. Dat zelfs als die ruimte er nooit was, ik die nu maak. En dat wanneer je echt eerlijk durft te zijn naar jezelf, je dat ook naar de ander kunt zijn. Dit project is een ode aan het durven blootgeven van wat zelfs naakt niet te zien is.

Artist statement

Als maker creëer ik graag de perfecte omstandigheden om in gesprek te gaan over de dingen waar we normaal gesproken pas na vijf wijn over praten. Ik verhoud me op een open en eerlijke manier tegenover onderwerpen waar stigma’s of taboes op rusten. Binnen deze thematiek ben ik steeds weer op zoek naar manieren om mezelf bloot te geven en voorbij schaamte te bewegen. Ik schenk de wijn, dus laten we het gesprek beginnen.

Ambities

Over vijf jaar wil ik mij verder ontwikkelt hebben in thematiek als liefde, seks en openheid. Ik wil die meid zijn die je belt als je een maker nodig hebt die niet bang is om zich bloot te geven.

Geleerd tijdens de studie

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.