Zorg en welzijn

NAAKT

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Duiveltje

Soms klopt hij alleen even aan
soms pakt hij z’n spullen en komt hij even in m’n hoofd wonen
hij gaat op m’n bank staan
maakt een rommeltje van mijn keuken
zet de verwarming op graadje 666
en plakt enge plaatjes op mn muur

Soms krijg ik hem periodes lang mijn huis niet uitgejaagd
en soms, zeg maar zo’n paar keer per dag
staat hij op
zet ie zich schrap en
begint hij keihard te schreeuwen
daarna gaat hij weer zitten

Ik krijg het duiveltje soms periodes lang mijn hoofd niet uitgejaagd
ik probeer dan van alles en nog wat
van alles
en nog wat

In NAAKT onderzoekt Naomi haar leven met angst. Thema’s als verlatingsangst, pleinvrees, paniekaanvallen, dwang en escapisme komen aan bod tijdens dit theatrale concert. “Sinds mijn twaalfde heb ik een angststoornis. In NAAKT hoop ik de kracht die in kwetsbaarheid schuilgaat, in het licht te zetten.”

Op 6 juli studeert Naomi af in theater Zimihc Zuilen. Scoor je tickets via: https://www.zimihc.nl/agenda/?theater=zuilenArtist statement

In mijn werk verbind ik muziek met theater. Ik schrijf en speel autobiografische muziektheatervoorstellingen en daarin probeer ik het randje op te zoeken tussen persoonlijk en privé. Mijn performances zijn dynamisch en soms doordringend.

Het mooie aan muzikant zijn is dat je liedjes kunt creëren waarbij je de aandacht van een ander even kort mee kan grijpen. In maar een paar minuten kan je een verhaal vertellen, een gevoel overbrengen of amuseren. Grote emoties raken, in eigenlijk iets heel kleins. Ik houd van de concentratie en het stilstaan.

Ambities

Ik wil van deze bovenstaande fascinatie mijn werk maken en dat mag ik dit jaar ook doen. Met mijn nieuwe voorstelling 'NAAKT', die ik bij productiehuis Hollandse Luchten maak, wil ik dit soort momenten creëren. Ik hoop de komende jaren meer voorstellingen te maken en me te ontwikkelen op het gebied van mijn performance.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de onwennige momenten leer je het meest. Ik kon/kan erg vastzitten in mijn hoofd. Ik dacht vaak, voor het geprobeerd te hebben, dat ik het niet kon. Mijn eigen teksten/muziek schrijven, nieuwe theatrale ideeën uitproberen, mezelf écht uitdagen, ik had mezelf al bekritiseerd voordat ik begon.

Ik leerde dat zolang ik het niet aanga, er ook geen groei is. Dus soms moet je jezelf maar even in het diepe gooien. Dit kon tijdens het proces heel onwennig voelen, een constante strijd in mijn hoofd, maar het resultaat leerde me dat dat nou juist onderdeel is van het groeien.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2023 Voorstelling NAAKT in theater Fabrique Unique

2022/2023 Voorstelling 'Litanie' op Karavaan Festival, Tivoli, Opening Bruisweken, de Oversteek, Springplank, Wanderlust

2022 Release EP 'Litanie'

2022 Première 'Litanie' in Het Huis Utrecht

Artikels
https://www.theaterkrant.nl/recensie/litanie/naomi-seine/

https://www.alkmaarsdagblad.nl/regio/luchtlab-naakt-op-het-podium

https://www.apeldoorndirect.nl/stad/jong-talent-voor-de-lens-naomi-seine-kleinkunst-zangeres-20211005/

https://www.deswollenaer.nl/nieuws/algemeen/256075/zwolse-makers-steken-jacques-brel-in-modern-jasje