Ander thema

Nɛksəs. “A connection or series of connections linking two or more things”.

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Alain Albèrt is een veelzijdige creatieveling waarbij ontwerpen een integraal onderdeel van zijn persoonlijkheid vormen. Dit komt tot uiting in zijn benadering van kleding, architectuur, films en muziek. Deze elementen spelen een essentiële rol in zijn werkproces.

Als ontwerper gaat Alain Albèrt samenwerkingen aan om nieuwe werken te creëren. Hij is de ontwerper van het merk Bleeding Indigo, waar hij kleding ontwerpt en vervaardigt in de stijl van Japanese Americana. Daarnaast heeft hij samengewerkt met Mathilde voor zijn kledinglijn Alain Albèrt, waarbij zij haar unieke handgemaakte tassen heeft bijgedragen.

Artist statement

Ik ben een veelzijdige creatieveling. Ontwerpen is een integraal onderdeel van mijn persoonlijkheid geworden. Dit blijkt uit mijn manier van kijken naar kleding, architectuur, films en mijn muzieksmaak. Deze aspecten vormen tevens mijn werkwijze.

Mijn "Alain-Heid" maakt mij uniek. Het is een term die ik zelf heb bedacht om mijn eigenheid te beschrijven. Als ontwerper haal ik veel inspiratie uit het verleden en gebruik ik deze om een brug te slaan naar de toekomst. Ik hecht veel waarde aan samenwerken en streef naar duurzame connecties.

Ambities

In 2021 heb ik samen met mijn collega Bartel mijn kledingmerk Bleeding Indigo opgericht. We bieden unieke kleding aan in de stijl van Japanese Americana.

Het belangrijkste voor mij is dat ik al mijn liefde en toewijding in mijn werk kan steken en er voldoening uit kan halen. Mijn doel is om mijn kledingbedrijf te laten groeien tot een succesvolle onderneming, waarin ik mezelf op elk creatief vlak kan uitdagen.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie Fashion Design is de drive om achter mijn doelen aan te gaan met wat ik wilde bereiken. Van technische skills tot een bedrijf opzetten.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

.