Ander thema

Muziek in ieder kind

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn eindexamenwerk is een uitgewerkt plan, waarmee mijn externe partij Muziekatelier KlimOp een platform op kan zetten. Dit platform moet bijdragen aan het verlagen van de drempel in het basisonderwijs om muziekles te integreren in het lesprogramma. Met dit platform en het aangeboden lesmateriaal kunnen scholen muzieklessen aanschaffen die volledig aansluiten op de lesmethodes van de andere vakken, bijvoorbeeld voor rekenen en geschiedenis.

Artist statement

Ik ben Melissa, ik ben 27 en ik studeer dit jaar af bij Kunst & Economie in de richting Muziek. Ik heb een passie voor livemuziek, talentontwikkeling en cultuurbeleid. Ik wil graag mijn steentje achter de schermen bijdragen, zodat artiesten voor de schermen kunnen groeien.

Ambities

Als ik eerlijk ben, kijk ik normaal gesproken niet zover vooruit. Ik vind het veel belangrijker om nu te genieten, te leren en bij te dragen aan een rijk cultuurlandschap.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens de studie, is dat investeren in cultuur zich dik terugverdient in de maatschappij. Het is zo ontzettend belangrijk om in die onderste laag van beginnende creatievelingen te investeren, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot de grote creatievelingen die we zo waarderen.