Ander maatschappelijk thema

muur2

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
‘Hoe kan modulair wonen binnen studentenhuizen de
gebruikswaarde per vierkante verhogen?’

Ik heb onderzoek gedaan naar het gebruik van modulaire oplossingen binnen studentenhuizen. Juist daar is ruimte schaars en hard nodig. De muren in studentenhuizen zijn vaak vast, terwijl onze behoeften tijdens onze studententijd sterk ontwikkelen en veranderen. Wat Interieur betreft zijn er enorm veel modulaire oplossingen, maar als we kijken naar het canvas van de woning is er niet veel mogelijk. Studentenkamers lijken hokjes in een ijzeren skelet. Ik heb onderzocht wat er gebeurt tussen de voordeur en de kamerdeur. Gebruiken we de gangen optimaal of ervaren we deze als niemandsland? Hoe leven we samen en wat kunnen we efficiënter doen? Wat als de muren konden verdwijnen en de gang een woonkamer zou worden?
Kan een studentenhuis zich aanpassen aan de wisselende behoeften van studenten in plaats van andersom?

Artist statement

Mijn interesses zijn breed. Zo heb ik stages gelopen in de stedelijke omgeving, landschapsarchitectuur en product design. Eigenlijk zou ik alles willen blijven doen, alhoewel architectuur mij het meest interesseert. Ik hoop een combinatie te kunnen maken tussen gebouwen, ecologie en sociale onderwerpen.

Ambities

Volgend studie jaar start ik met de pre-master Architectuur en Techniek aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Ook hoop ik tegen die tijd bij een Architectenbureau te mogen werken.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de Kunstacademie heb ik vooral mijn creativiteit leren inzetten.
In de werkplaatsen waren wij vrij om veel te experimenteren, en een eigen handschrift te ontwikkelen. De lessen zijn veelal gegeven door docenten die nog echt in hun vak zitten, dit bracht veel connecties en de mogelijkheid om meerdere vakgebieden te onderzoeken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Spreker PechaKucha night Utrecht Mei 2022.