The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Musa (14) groeit op in aan de zuidkant van een stad die wordt opgedeeld door water, aan de ene kant bevinden zich ogenschijnlijk alle kansen en in de Zuid kant, waar Musa woont, zijn die er minder. Er is maar een manier om naar Noord te komen en dat is via de veerpont maar. Er wordt enorm op gekeken naar de mensen die in Noord wonen. Wanneer Musa’s broer op familiebezoek komt vanuit een prestigieuze plek in de stad met cadeaus en hun vader trots maakt, besluit Musa een ding: Hij zal zijn vader ook trots maken. Maar wanneer hij zijn broer achterna gaat komt hij erachter dat zijn broer niet zo gelukkig is als hij zich voordeed. Musa zal nu de prijs voor zijn tocht moeten betalen.
Trailer (NOG NIET OFFICIEEL)

Artist statement

Als filmmaker ben ik van mening dat kinderlijkheid een waardevolle en vaak onderschatte kwaliteit is. Kinderen zien de wereld op hun eigen unieke manier en zijn in staat om complexe ideeën en emoties op een pure en ongefilterde manier te ervaren. Het is deze kinderlijke blik op de wereld die mij inspireert en aanzet tot het creëren van films die op een surrealistische, speelse en kinderlijke wijze gevoelens en complexe onderwerpen onderzoeken. Als biculturele maker zijn de thema's die ik graag aansnijd migratie en identiteit.

Ambities

Naast mijn liefde voor het vertellen van verhalen heb ik ook een voorliefde voor cinematografie. Ik ben gedurende mijn opleiding werkzaam geweest als cameraman waar ik veel voldoening uithaal. Ik wil graag op freelance basis doorgaan met mijn camerawerk en dit combineren met het maken en regisseren van fictiefilms en corporate klussen vanuit mijn bedrijf.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb op de opleiding mezelf als maker gevonden. Ik heb altijd een passie gehad voor het maken van bewegend beeld, maar ik wist niet zo goed wat mijn verhaal was en hoe ik me als maker moest positioneren in de wereld. Gelukkig heb ik dit gevonden op de HKU, en mijn afstudeerfilm laat zien wie ik als maker ben geworden.