The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“Flarden van gedachten in het nachtleven, vertalen naar theater”

Voor deze voorstelling ben ik begonnen vanuit mijn liefde voor elektronische muziek. Ik was benieuwd of het mogelijk is om het publiek mee te krijgen terwijl er een constante repetitieve beat aanstaat. Muziek waar je in kan ontsnappen, maar waar je tegelijkertijd niet aan kunt ontsnappen. Een uitlaatklep, een poging tot het vinden van rust in een chaotische setting. Krijg ik jullie mee in dat gevoel? Hiervoor heb ik M&T student Jos Agasi, en Lichtontwerper Max Stroucken gevraagd om hun expertise uit te oefenen op dat idee. Vanuit daar ben ik gaan schrijven. In de eerste instantie had ik nog niet helder welke kant ik inhoudelijk op wilde gaan. Mijn ervaring op zo’n feestje, de energie, de euforie. Maar ook de meest willekeurige flarden aan gedachten die ik soms heb. Is het altijd geluk en genot, of zit er ergens een vorm van escapisme voor het negatieve? Enigszins verder in het proces ben ik erachter gekomen dat het ook kan gaan over eenzaamheid. Alleen zijn. De poging doen om een collectief gevoel te creëren, en zodra ik een link met andere mensen maak, niet tevreden ben met het resultaat. Ik confronteer mezelf met mijn verhouding tot het alcoholisme van een
naaste, mijn verhouding met mijn eigen schuldigheid, en hoe die twee zich met elkaar verhouden.

Artist statement

Ik ben goed in het zien van kansen en daar naar handelen. Mensen bij elkaar krijgen om samen grenzen te verleggen. Rauw, op zoek naar gevoel en als het kan kritiek leveren op de huidige standen van zaken. Zelf uit ik dit het meest in: Acteren, schrijven & rappen.

Ambities

Over vijf jaar wil ik op verschillende vlakken bezig blijven. Door middel van een collectief wil ik verschillende kunststromingen aanraken. Welke dit specifiek zullen zijn zal afhangen van de windrichting van het collectief. Zo lang ik maar met toffe en inspirerende mensen blijf werken.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb mezelf als mens beter leren kennen. De onrust die constant in mij schuilt heb ik om weten te zetten in productiviteit. Daarnaast heb ik geleerd dat je met kleine stappen grote doelen bereikt.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Muziek: Goed Nieuws
Voorstellingen: "MUGEN" (Solo), "De Hemel Is Een After"(De Beste Stuurlui), Wachten op Momo (Geschreven door Kees Moore)

Wachten op Momo

"Tom Toch, Bro Roy, Thomos en Bob chillen tantoe hard. Takkies over wiepies, takkies over Rutte, polarisatie, genderidentiteit, kanker en de dood. En ohja, de broer van Joer heeft paars haar. Kivesh met hem ouwe. Deze soldaten wachten op de next best MC, maar deze man doet laaang."

Vier hangjongeren wachten op Momo. Ze bestrijden het existentialistische wachten met grove dialogen. Chillend zoeken ze naar hun identiteit, zonder al te veel kwetsbaarheid te tonen. Tijd lijkt niet van belang.

De voorstelling wordt geregisseerd door Koos Terpstra, en is geschreven door Kees Moore (Writing for Performance). Dit is de eerste keer is in de geschiedenis van HKU Theater dat een afstuderend schrijver een tekst heeft geschreven voor afstuderende acteurs.