Diversiteit en inclusiviteit

MOZ(aïek)ART

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn eindexamen heb ik een programma van mijn favoriete liederen en opera aria’s samengesteld. Voor de liederen heb ik samengewerkt met mijn duo lied partner Toko Tsuchiya. Samen zijn wij opzoek gegaan naar een mooi gevarieerd programma waar wij onze muzikale visie en expressie samenkomen. In mijn eindexamen komen alle puzzelstukjes die mij als muzikant een maken samen, vandaar de naam MOZ(aïek)ART. Van alle componisten tot docenten en van al mijn idealen tot ideeën alle puzzelstukjes zijn samengevallen.

Artist statement

Ik ben zanger gespecialiseerd in het zingen van opera. Mijn werk is uniek vanwege mijn natuurlijke en expressieve geluid.

Ambities

Over 5 jaar wil ik mijn master afgerond hebben en een opera studio programma gedaan hebben. Ik hoop mooie rollen in professionele opera productie gezongen te hebben.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb mijzelf en mijn stem leren kennen. Ik heb samen met mijn docente mijn stem opgebouwd vanaf het begin. Ik heb discipline geleerd en hoe je het beste productief kan studeren. Ik heb veel van muziek geleerd, de geschiedenis, de theorie, verschillende stijlen en het samenwerken met andere muzikanten. Zeker in mijn laatste jaar toen ik zelf onderzoek ben gaan doen naar het acteren in het zingen heb ik grote stappen als performer gezet.

Bezin(g)king

Ik heb onderzoek gedaan naar hoe je een aria expressief kan zingen als deze uit de context van de opera is gehaald en je naast de piano staat te zingen. Ik heb onderzocht hoe je de prioriteit kan geven aan het verhaal en de emotie tijdens het zingen. Dat heb ik gedaan door boeken over acteren voor zangers te lezen, een operazanger te interviewen, met een regisseur samen te werken en mijn ondervindingen in een aria toe te passen.