Gezondheid en welzijn

Moving Emotions

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Moving Emotions is een participatie kunstwerk. Dit werk vertelt de verhalen van onze levens.

In onze verschillende levensfases komen we in verschillende situaties terecht, die soms heel positief kunnen zijn, maar soms ook negatief. Die verschillende gebeurtenissen roepen verschillende emoties, gevoelens en gedachten bij ons op. In het proces van dit kunstwerk heb ik mij verdiept in deze verschillende emoties. In gesprek met anderen en ook uit eigen ervaring heb ik geleerd dat we veel emoties en gevoelens door de jaren heen met ons mee dragen. In de loop van de tijd vervagen oude emoties en worden deze vervangen door nieuwe, maar de oude emoties vergaan niet en kunnen soms weer naar de voorgrond geraken.

In de maatschappij waarin wij leven is er niet altijd ruimte voor deze emoties en worden we geforceerd om te zeggen dat het goed met ons gaat en door te blijven rennen.

Deze installatie is een plek waar een ieder zijn gevoel en gedachten kan loslaten door het op te schrijven. De grote rol papier staat symbool voor onze levensloop en rolt langzaam op. De gedachten die u hierop opschrijft zullen met de tijd langzaam zich naar de achtergrond rollen en zo komt er ruimte voor nieuwe gedachten.
Ontwerp - beweging model
Onderzoek - materialisatie
Ontwerp - schaalmodel installatie
Ontwerp - schaalmodel installatie

Artist statement

Als social designer richt ik mij in mijn werk op mijzelf en op de mensen om mij heen. Ervaringen, gevoel en emotie verwerk ik in mijn projecten. Ik ga graag met mensen in gesprek en luister naar hun verhalen. Dit combineer ik met mijn eigen ervaringen en kom zo tot een ontwerp. Mijn ontwerpen kennen vele vormen. Zo maak ik participatie kunst, waarin de kijker/bezoeker het ontwerp compleet maakt, maar ontwerp ik ook verschillende binnenruimtes met unieke ervaringen.

Ambities

Komend jaar wil ik op zoek naar de kunstenaar in mijzelf en daarin de dingen toe te passen die ik de afgelopen jaren heb geleerd. Daarnaast ga ik mij verdiepen in sociaal en duurzaam ondernemen. Deze twee verschillende onderwerpen wil ik gaan combineren in mijn werk en opdrachten. Zo hoop ik mij te ontwikkelen tot een unieke ontwerper in dit gebied.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik vooral geleerd om out side the box te denken. Vooral in de eerste twee jaar werden we uit gedaagd om te ontwerpen in de vorm waar alles kan en alles mag. Later zijn we pas naar de toepasbaarheid gaan kijken. Daarnaast ben ik uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen door me te verdiepen in de verschillende aspecten van ruimtelijke vormgeving.