Zorg en welzijn

Mother's Child

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Mother’s Child’ is een animatie over moederschap bij het hebben van een volwassen, ouder wordende zoon met een verstandelijke en fysieke beperking. De fictieve animatiefilm neemt ons mee in het leven van Mary, die 24/7 zorg draagt over haar volwassen, non-verbale zoon Murphy. We worden meegenomen in de dagelijkse strijd voor het aantonen van de beperking van haar zoon bij overheidsinstanties, het niet altijd kunnen begrijpen wat je zoon wil, of nodig heeft en het vinden van schoonheid door de bureaucratische rompslomp. De animatie begint realistisch en sijpelt daarna steeds meer het surrealisme in, waarbij we steeds meer komen tot de kern van hoe Mary zich voelt.

Artist statement

Op surrealistische en absurdistische wijze combineert Naomi Voet taalgrappen met het visualiseren van mazen in de wet en mazen in het hart. Met haar animaties probeert ze een grip op de ongemakken uit het leven te krijgen, het liefst door het publiek zich enigszins ongemakkelijk te laten voelen.

Ambities

Over vijf jaar wil ik minimaal drie films gemaakt of grotere projecten gedaan hebben die ik heb kunnen publiceren op een breder platform.

Geleerd tijdens de studie

Het maken van fouten. Soms door een periode van lelijke dingen maken moeten gaan, om uiteindelijk op je bakkes te gaan en te beseffen wat de kern eigenlijk was. Ik heb onwijs veel geleerd van de feedback sessies waar je reflecteert op jezelf en anderen. Daarnaast heb ik veel software en überhaupt animatie leren kennen binnen mijn studie. Een format waar letterlijk alles mogelijk is, je kan alles maken wat je verbeelding bedenkt en dat renderen als een film. Elke minuut van de arbeidsintensieve werkwijze van 2D animatie is het waard als je vervolgens het hele filmpje afgespeeld zien.

Binnen Image and Media Technology specifiek heb ik geleerd onbegrensd te denken vanuit gevoel, ingeving, concept en vanuit daar een passend medium te zoeken. Niet bang te zijn om media om onconventionele wijze te mixen. Duurt 2D animatie te lang voor een bepaald project binnen een semester? Dan mix ik er 3D animaties bij. Je leert bij Image Media Technology oplossing en doelgericht werken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Artist CV Naomi Voet:

2020
2 Voor 12 | Aflevering 10 Juli 2020 “Maria Montessori”
Nederlandse Publieke Omroep (NPO) VPRO

2021
Below the Spleenicle
Maart 2022 AG Utrecht See No Evil
Augustus 2022 Animist Animation Festival Tallinn
September 2022 Zlatý Voči (International Film Festival for Students of Audiovisual Theory)
November 2022 IMPAKT Festival Utrecht
Augustus 2024 AniMaji Festival New York

2021
Personal Trainer - Crops (Videoclip)
3D Animatie van 02:16 tot 02:45 en extra models
Production (Live-Action)
Production Design (Live-Action)

2024
Animaties voor Memory Dealers (2024) voor Koolhoven Presenteert.
Januari 2024 International Filmfestival Rotterdam (IFFR)