Zorg en welzijn

MORE SPACE, LESS STRESS

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In MORE SPACE, LESS STRESS is een werk te vinden dat opzoek gaat naar meer betekenis geven aan muziek dan alleen puur entertainment. Hoe kan muziek ingezet worden om bij te dragen aan gezondere digitale wereld? Met de ondervindingen over de gunstige gezondheidsvoordelen van de nieuwe muziekmix techniek Spatial Audio. Een techniek die actief bijdraagt aan minder stress, meer concentratievermogen en soms ook zelfs cardiovasculaire gezondheid, al is dat vaak nog niet bekend bij de muzikale consument. Met de opkomst van Spatial Audio op DSP's zoals Apple Music, focust dit project om deze bijkomstigheden actief te brengen naar de luisteraar. Door een nieuwe functie binnen Apple Music te introduceren, de 'Spatial Audio Loop' blijft de luisteraar gefilterd luisteren naar tracks (gebaseerd op persoonlijke voorkeur) die dus actief bijdragen aan hun gezondheid.

Artist statement

Ik denk dat mijn enige specialisme in de muziek die er echt toe doet mijn grote liefde voor de muziek zelf is. Hoeveel plezier ik uit muziek haal (en alles daar omheen) gun ik iedereen. De drijfveer om echt mooie dingen te maken en die naar passend publiek proberen te krijgen, daar komen alle dingen die ik doe uit voort.

Ambities

Ik vind dit altijd een verschrikkelijk moeilijke vraag. Zo verschrikkelijk zelfs dat ik er ook eigenlijk geen antwoord op kan geven. Mocht je mij twee jaar geleden verteld hebben dat dit wat ik nu mag doen mijn dagelijkse bezigheden zouden zijn, had ik je keihard uitgelachen. Ik denk daarom persoonlijk dat de tofste dingen zitten in gebeurtenissen die je zomaar overkomen. Met eenmaal een specifiek duidelijk doel aan de horizon vergeet je om je heen te kijken. Dus over vijf jaar is mijn ambitie hopelijk nog steeds de verwondering hebben om alles aan te gaan waar mijn onderbuikgevoel goed bij zit.

Geleerd tijdens de studie

In mijn studie heb ik geleerd dat het leven je heel erg kan verrassen zolang je hard werkt voor de dingen waar je enthousiast van wordt. In je enthousiasme vind je altijd mensen die dat met je delen en met een beetje geluk zijn dat mensen die je bij de hand nemen en je alles willen uitleggen / begeleiden in dit soms chaotische werkveld.