Ander thema

Mitosis

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Deze korte film is gebaseerd op Mitosis het gedicht van Louise Glück. In mijn iteratie van het gedicht laat ik door middel van de mooie beschreven visuele en emotionele scenario's en sequentie van katalytische momenten zien die klimaat verandering weergeven. De keuze om met houtskool te werken is een verdere verwijzing naar het thema van komen en gaan van momenten en ervaringen.

Dat concept is verder aangetoond door de techniek van het tekenen en wegvegen van de individuele frames op een blad. Met het gedicht ingesproken als verteller dient het als de alwetende spreker die ons een persoonlijk verhaal meedeelt. Waarbij wij zelf kunnen horen waarin we ons hierin kunnen herkennen. Hierbij hoop ik een eigen persoonlijk gevoel en kijk ervaring op te brengen.

Artist statement

Hallo mijn naam is Desi en ik ben een animator & illustrator geïnteresseerd in het visualiseren van verhaalvertelling door middel van verschillende mediums en technieken. Hiermee heb ik geen specifieke stijl die ik aanhoud, maar wel verschillende thema’s en narratieve waar ik mee wil werken.

Ambities

Ik heb geen concrete specifieke verwachtingen voor mezelf behalve de hoop dat ik in een creatieve werkveld zal zijn. Qua ambities zijn er wel verschillende dingen wat ik zou willen verkennen op het gebied van illustratie werk in combinatie met druk technieken zoals riso en zeefdrukken. Daarnaast heb ik ook interesse in strips en zines maken.

Geleerd tijdens de studie

Naast handige technieken en tips, waarschijnlijk inzicht gegeven welk werk proces beter bij mij past doormiddel van vooral stages en projecten. En dat sommige aspecten waar ik op geheugd had binnen animatie vooraf de opleiding toch niet binnen mijn sterkste punten liggen. Dat ik uiteindelijk toch meer interesse heb in de illustratieve kant van animatie zoals binnen de preproductie fase.