Duurzaamheid en circulariteit

Mira het Zeepaard

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mira is een interactief zeepaardenkostuum gemaakt van materiaal dat in zee en op stranden gevonden wordt, zoals visnetten, mondkapjes en plastic afval.
Door middel van Arduino-technologie komt Mira helemaal tot leven. Zo heeft ze bewegende vinnen en ogen die je kunnen aankijken. Op deze manier ontstaat er echt contact tussen het zeepaard en de toeschouwer.
Samen met een scoutinggroep uit Leiden hebben we Mira gered uit visnetten en vervolgens de buurt opgeruimd. Van dit afval hebben we vriendjes gemaakt, zodat Mira niet meer alleen is.

Artist statement

Hallo! Ik ben Nikki en ik woon in mijn eigen luchtkasteel. Hier komt ’s nachts het speelgoed tot leven en bouw ik samen met hen droomwerelden. Iedereen is welkom in mijn luchtkasteel, mits je genoeg fantasie hebt om deze te zien.

Ik bouw mijn droomwerelden met textiel, restmaterialen en gevonden voorwerpen. Het liefst zijn ze groot van formaat en over the top in sfeer. Het zijn werelden die je kunt aanraken, kunt aantrekken en waar je doorheen kunt lopen. Graag houd ik alles positief en licht, ook als de dromen gaan over serieuze onderwerpen, zoals de Plastic Soep. De realiteit is vaak al duister en serieus genoeg. In mijn luchtkasteel mag iedereen juist even wegdromen.

Ambities

Op dit moment ben ik werkzaam als kostuumontwerper en kostuummaker in het theater. In de aankomende vijf jaar wil ik mijn werkveld graag uitbreiden naar allround theatervormgever.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb de afgelopen jaren geleerd om te leren luisteren naar mijn hart en al mijn dromen achterna te gaan. Er zijn genoeg sterren in de lucht, de kans dat je raak schiet is best groot.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- The Masked Singer SS5 (Nijlpaard, Bon Bon, Kogelvis) - Ontwerp en productie
- Les Miserables - Seamstress
- Beyoncé Renaissance World Tour - Seamstress
- De Tocht - Seamstress
- Mamma Mia! - Seamstress
- Alex Klaasen: No Ponies - Seamstress
- Dinnershow Grandeur - Seamstress/Dressser
- Disney FROZEN de Musical - Seamstress

- Mira X Scoutinggroep Jan van Galen Leiden - Workshop over de Plastic Soup en recyclen van materialen
- Mira X Healthy Seas - Presentatie en educatiemateriaal voor hun lesprogramma's
- Mira X Carvico - Presentatie en workshop met Mira voor stoffenfabrikant Carvico (Bergamo, Italië)