Zorg en welzijn

Mindstillness

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

We leven in een wereld waarbij we constant worden geprikkeld door allerlei informatie om ons heen. Van drukke stadsgeluiden tot het constante scrollen op onze telefoon. Doordat we constant ‘aan’ staan geven we ons brein te weinig pauzemomenten om al deze informatie te verwerken en tot rust te komen. Maar met de toenemende drukte in de wereld is dat bijna niet meer te doen. We moeten voorkomen dat we in een overprikkelde samenleving terecht komen. Daarvoor is het belangrijk dat we ons gedrag veranderen en de momenten van rust toelaten. 


Mindstillness verbeeldt een moment van rust. Het vraagt je om de tijd te nemen en de kalmte te omarmen. Gun het jezelf om even ‘uit’ te staan en de rust te voelen.  

Artist statement

De wereld kan heel overweldigend zijn. Als maker probeer ik hier wat meer kalmte in te brengen, voor zowel mezelf als anderen. Ik werk graag vanuit een onzichtbaar gegeven zoals een gevoel en gebruik hierbij het maakproces om het beter te begrijpen. Dit resulteert vaak in de vorm van een verhaal waarbij er genoeg ruimte wordt opengelaten voor eigen interpretatie. Op die manier ontstaan er allerlei nieuwe verhalen. Met mijn werk probeer ik het fantasierijke deel van het brein te prikkelen die naar mate we ouder zijn geworden steeds meer is weggezakt. Hierbij experimenteer ik met verschillende media en materialen om het verhaal het beste tot zich recht te laten komen.

Ambities

Na mijn studie wil ik eerst ervaring op te doen bij een ontwerpstudio, om vervolgens mijn eigen studio te kunnen beginnen. Ik hoop een studio te creëren waarbij ik alle vrijheid heb om te blijven experimenteren met verschillende media en materialen om zo alle verhalen die nog in mijn hoofd rondcirkelen het beste te kunnen vertellen.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb tijdens mijn studie beter leren vertrouwen op mijn eigen gedachtes en wat ik belangrijk vind om te vertellen. Hierdoor ben ik er steeds beter achter gekomen wat voor maker ik ben en wil zijn en hoe ik mijn visie op de wereld het beste kan uiten in ontwerp.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.


Exposities: 

AG Utrecht - De Verdieping (2022)

AG Utrecht - Sincerely Yours (2022)


Publicaties: 

Half Asleep (2021)

Fieldnotes of an Uninterrupted Mind (2023)