Ander maatschappelijk thema

metanoia

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Metanoia is een 1-op-1 ervaring bestaande uit beeld, geluid en gechoreografeerde aanrakingen op de rug van de deelnemer. In het project onderzoek en speel ik met de grenzen van het traditionele lichaam. Ik beschouw het lostrekken van de ‘ik’ uit de ‘wij’ en de mens uit de natuur als het afsnijden van ons grotere lichaam. Met dit project wil ik de fantoompijn die hieruit voortkomt verlichten door de grenzen van het lichaam tijdelijk terug te trekken naar onze omgeving en de ander. Een training om gevoel terug te krijgen in ons verloren lichaam; de ‘wij’ en de natuur. Door aanrakingen te laten samenwerken en synchroniseren met geluid en beeld probeer ik een verbinding te leggen tussen de deelnemer en het werk. Met deze verbinding beweeg ik de deelnemer mee naar een ervaring van grensverlegging en grensoplossing van het lichaam.

Artist statement

Als maker werk ik vooral met het lichaam, de natuur en de verhoudingen hiertussen. Mijn makerschap is een toewijding aan het loslaten van vorm, opzoek naar nieuwe manieren van samen zijn met de ander en onze omgeving. Ik zie mijn werk als een evoluerende, terugkerende training om te leren zien en gezien te worden.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik mezelf omringt te hebben met mensen die samen met mij opzoek zijn naar nieuwe manieren van samen zijn en manieren van leven. Dichter bij mijn waardes staan met kunst en maken als training.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik tijdens mijn studie geleerd heb is het leren van anderen. De verbreding die plaatsvindt op het moment dat je andere mensen toelaat in je proces en het privilege om dit bij anderen te mogen doen.