Ander maatschappelijk thema

Metafysisch Modder

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn eindexamenwerk is een opstelling van sculpturale werken en enkele driedimensionale werken aan de muur.

Het werk gaat over overwegingen van de tijd, waar persoonlijke en universele betekenissen in elkaar kunnen verstrengelen. Mijn onderzoeksrapport is een bundeling van picturale en theoretische kaders, waarvan het niet duidelijk is wat ze met elkaar gemeen hebben. Het rapport vraagt om een goede verstaander die het geheel op meerder manieren kan interpreteren.

Artist statement

Als beeldend kunstenaar transformeer ik gevonden objecten in sculpturen.
Mijn beelden komen apocalyptisch over en lijken verschijningen uit een andere wereld.
Met mijn werk probeer ik mijn persoonlijke belevingen om te zetten in de keuze van objecten en materiaal. Ik probeer universele waarheden aan te raken met de beelden die ik neerzet.

Ambities

Ik blijf ondernemen op een beeldende manier in welke vorm en situatie dan ook.
Site-specific en installatiewerk is iets wat ik verder wil uitdiepen in de toekomst.
In de loop van mijn artistieke praktijk wil ik mezelf ook bezighouden met artistsbooks en een eigenheid vinden met schrijven.
Deelnemen aan tentoonstellingen en een residentie staat altijd open om mijn eigen werk te zien in andere omgevingen.

Een solotentoonstelling waar alles samen kan vallen is misschien een stoute droom, het belangrijkste is dat de creatie vooropstaat.

Geleerd tijdens de studie

Dat zelfs met een "artistsblock" ontwikkelingen kunnen ontstaan. Een block kun je eigenlijk als iets zien dat de potentie al onder je neus ligt.
Ik heb regelmatig belemmeringen gehad vanuit mijn eigen denken en overzicht houden.
Ik denk dat de juiste vragen stellen belangrijk is, een urgentie vinden van de innerlijke drijf. Dit extra aandacht geven en weten te transformeren naar iets dat tastbaar is.
Hoe komt jouw werk tot stand? Wat valt hierover te schrijven? Waar komen je fascinaties vandaan? Wat laat je open voor interpretatie? Tegenstrijdigheden was voor mij uiteindelijk een vorm op zich geworden. Dat niet lineair denken ook een kwaliteit is en juist een bron kan zijn voor beeldtaal.

Voor mij is het belangrijkste om nieuwsgierig te blijven voor toevalligheden in het werk en niet strak vast te houden aan een lineair plan. Kwaliteiten in het werk vinden en proberen woorden te geven aan de verschijning is iets dat oefening vergt.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Groepstentoonstelling - The Conference of the Birds - Academie Gallerie HKU, 2022

Metafysisch Modder

Metafysisch Modder is ontstaan vanuit mijn fascinatie voor het mysterie en het onbekende. Het rapport heeft een omgevallen boekenkast benadering . Het onderzoek gaat in op verborgen herinneringen (cryptomnesie - Carl Gustav Jung) en de associaties die kunnen ontstaan als beelden samenvallen.