Zorg en welzijn

Memento mori

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn werk gaat over de invloed van de mens op de aarde én over invloed van de klimaatcrisis op de mens. Eeuwenlang hebben we een groot effect gehad op onze directe en indirecte omgeving. Dit begon vrij onschuldig met het verbouwen van gewassen. Maar na vele eeuwen beïnvloeden we nu zelfs hele ecosystemen. We doen alsof we God zijn en boven de natuur staan, terwijl we er in werkelijkheid onderdeel van zijn.

Je hoort steeds vaker termen als ‘klimaatdepressie’ en ‘eco-angst’. Dit komt voor bij mensen die zich grote zorgen maken over het klimaat en zich hierdoor moedeloos, somber of angstig gaan voelen. De klimaatcrisis is ook een gevolg van menselijke invloeden. Als de mens eventueel ten onder gaat aan zijn eigen vergissingen, is dit alleen maar voordelig voor de natuur. De natuur hersteld zich wel, dus voor wie hebben we die klimaatdepressie dan?

Artist statement

Mijn kunstobjecten variëren in de materialen en de technieken die ik gebruik. Ik hou er dan ook van om met nieuwe materialen te werken en mezelf uit te dagen met nieuwe technieken. De rode draad in mijn werk is dat het altijd begint vanuit een interesse naar een (vaak) maatschappelijk onderwerp of probleem. Als ik iets tegenkom dat mijn aandacht trekt duik ik volledig in dit onderwerp. Uiteindelijk probeer ik deze interesse te vertalen naar een visueel kunstwerk. Ik hoop dat mijn werk de kijker inspireert om na te denken over deze onderwerpen of hen zelfs weet te raken.

Ambities

Na het afstuderen van Product Design aan de HKU wil ik eerst mijn andere studie, Cultuurwetenschappen, afmaken. Over vijf jaar hoop ik aan het werk te zijn met een baan waarbij ik beide studies zou kunnen combineren. Ook wil ik natuurlijk door blijven gaan met maken en ontwerpen. Het lijkt me fantastisch om met deze passie uiteindelijk ook geld te kunnen verdienen.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik tijdens mijn studie geleerd heb is dat je het gewoon moet proberen! Alleen door iets te doen weet je zeker of het wel of niet kan. Ik kan altijd erg in mijn hoofd blijven zitten en blijven speculeren in het ontwerp proces. Maar ik weet nu wel dat ik dan maar gewoon moet gaan maken. Het hoeft niet gelijk perfect te zijn, maar één proefje kan al zoveel meer opleveren dan je denkt. Verder heb ik tijdens mijn studie veel over mezelf en mijn maakproces geleerd. Wat me goed helpt als ik bijvoorbeeld even vastloop bij het ontwerpen.