Zorg en welzijn
Duurzaamheid en circulariteit

Mag het licht uit?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In “Mag het licht uit?” leg ik een verband tussen licht en maatschappelijke druk & donker en rust. In een wereld waar de mens steeds meer lichtvervuiling produceert, wordt het donker steeds schaarser. Wij raken het natuurlijke ritme van dag en nacht kwijt en slaan door in het licht in de naam van productiviteit. Deze lichtinstallatie laat mijn verhaal zien, waarin ik leer het licht te matigen en contact leg met het donker en dus mijn innerlijke rust en vrije zelf.

Artist statement

Als illustrator ben ik graag de link tussen het verhaal van mensen en beeld. Met mijn eigen verhaal of het verhaal van anderen, ik zoek zowel naar het persoonlijke als naar passie.

De onderwerpen die ik zoek gaan vaak over mentale gezondheid, maar ook over duurzaamheid en cultuur. Ik heb zo in het verleden meegewerkt aan projecten over de corona pandemie, duurzaam gebruik van wol en over cultuureducatie door middel van tekenen.

Ik werk graag analoog met een veelzijdig karakter, altijd op zoek naar de karakteristieken die ik nodig heb voor het project waar ik mee bezig ben. Zo hou ik van potlood, pentekeningen, collages en schilderingen.

Ik zie illustratie alls een belangrijk ingrediënt voor het recept van iedere visie, en het weergeven van interessante visies is dus ook wat ik het liefste doe.

Ambities

Ik hou het meest van samenwerken in een project en zou dus graag een netwerk willen blijven opbouwen van enthousiaste mensen.

Hiernaast wil ik doorzetten in het schrijven en in het vastleggen van mijn eigen observaties en hoop hier een langlopend project van te maken.

Geleerd tijdens de studie

Het is het belangrijkste om het werk te maken dat jij wil maken, in plaats van het werk dat je denkt te moeten maken. Dit voelt niet tegennatuurlijk, omdat wij vaak het professionele niet als persoonlijk zien, maar dit is een goede professionele houding om te hebben. Elk werk verdient een enthousiaste maker.