Diversiteit en inclusiviteit
Ander thema

Maar, mama

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In het luchtige drama 'Maar, mama' leert Nena samen met haar partner Jip omgaan met de familiepatronen in haar familie, om uiteindelijk zo meer van zichzelf te leren houden.
Drie familieverjaardagen op rij krijgt Nena voortdurend commentaar van haar moeder, zoals zij dat weer van háár moeder krijgt. Doordat Nena zich dit commentaar heel persoonlijk aantrekt, ontstaan er felle discussies, die Jip ook raken. Gaat het Nena lukken om het patroon te doorbreken?

Artist statement

Als queer maker focus ik graag op positieve representatie van minderheden. Ik ben daarin altijd op zoek naar intieme verhalen waar mijn hart sneller van gaat kloppen, omdat ik denk dat film een belangrijk middel is om mensen elkaar beter te laten begrijpen of om de vinger op de zere plek van de maatschappij te leggen. Zo spelen feminisme en/of queerness in de verhalen die ik vertel altijd een rol.
Omdat ik de menselijke kant van een probleem het belangrijkst vind, zit ik graag dicht op het hoofdpersonage. Visueel gezien is een nauwe samenwerking tussen licht en production design voor mij heel belangrijk, dit kleurt namelijk het hele werk.

Grote zorgvuldigheid, overzichtelijke doordachtheid en een oog voor detail zijn belangrijke eigenschappen die mij als regisseur en production designer kenmerken. In production design kan ik daarnaast heel erg genieten van goed doordachte linkjes tussen verschillende scènes, personages, kleurkeuzes en sets.

Ambities

Ik wil aan projecten blijven werken die me energie geven. Met de positieve houding die daarbij komt kijken hoop ik de wereld een stukje mooier te maken.
Daarnaast hoop ik me de rest van mijn leven te kunnen blijven ontwikkelen als kritisch mens en maker, door de wereld om me heen te bevragen en hier met een nieuwsgierige blik naar te blijven kijken.

Geleerd tijdens de studie

Op de HKU heb ik onwijs veel geleerd, over wie ik ben als maker en hoe ik bewuste keuzes kan maken in dit proces. Het allerbelangrijkste moet wel zijn dat alles beter wordt als je het samen doet. Filmmaken is een proces dat zoveel meer energie geeft en waarin je tot zoveel mooiere oplossingen komt als je het deelt met de makers om je heen. Dat inzicht betekent, in hoe ik maak, echt een wereld van verschil.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Ik werkte eerder als production designer aan:
AVONDROOD (2022) - geselecteerd voor Roots Film Festival
HOUVAST (2022) - geselecteerd voor Roze Filmdagen en Nacht van de korte film

Ik schreef daarnaast de roman ‘De ochtend haalt door’ (2023), uitgegeven in eigen beheer.

Goed Genoeg?!

Naast het regisseren van mijn eigen film heb ik ook het production design van 'Goed genoeg?!' (Britt Beckers) verzorgd. In deze queer roadmovie moet Sam leren om aan te geven wat ze zelf wil. In het production design heb ik met name aandacht besteed aan de sfeer van de verschillende binnensets: het inrichten van de camper en het vormgeven van de ijssalon.