Duurzaamheid en klimaat
Inclusie en diversiteit

Maanskyn

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De documentaire Maanskyn speelt zich af in Zuid-Afrika, in het Balule Nature reserve. In dit gebied komen veel gewelddadige stropers voor. Sinds 2013 is er echter een nieuwe vorm van bestrijding in het leven geroepen. ’s Werelds eerste anti-stroperij eenheid die volledig uit vrouwen bestaat en geweldloos te werk gaat, genaamd The Black Mambas.

De film gaat over deze bijzondere groep vrouwelijke rangers die zich bewust inzetten voor verandering. Verandering voor een betere toekomst voor zowel de natuur als vrouwen. In de film wordt zichtbaar hoe de vrouwen verschillende rollen spelen, ze zijn onder anderen student, moeder, kostwinnaar, activist, ranger en docent. We zien de enerzijds dappere en anderzijds kwetsbare kant.

Artist statement

Mijn makerschap kenmerkt zich door in te spelen op het sociale contact van en tussen mensen. Het primaire doel van mijn films is dat de kijker kritisch naar zichzelf en de wereld om zich heen gaat kijken en waar nodig verandering in gang gaat zetten. Naast regisseur en cameravrouw voor documentaires ben ik een art director die zich focust op kleine details in kleur en materiaal.

Ambities

De komende tijd ontwikkel ik mij graag verder als documentaire maker. Hierbij wil ik mij focussen op documentaires die dicht op de huid zitten en de verbinding tussen mens en natuur zoeken. Daarnaast wil ik mij verder gaan ontwikkelen als art director, ik kijk er naar uit om een plan gedetailleerd uit te werken en hierbij het team aan te sturen zodat we met elkaar naar een resultaat toe werken waar we uiteindelijk allemaal trots op zijn.

Geleerd tijdens de studie

De afgelopen jaren heb ik mij beseft hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die met veel enthousiasme en geduld werken, daarbij het liefste met mensen die even begaan zijn met het onderwerp. Een positieve sfeer en doorzettingsvermogen staat voorop, dan volgen de skills vanzelf.