Gezondheid en welzijn

LUDO: a serious attempt at play

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
LUDO is een korte absurdistische film waarin een wereld wordt geschetst waar spontaniteit, spel en verbondenheid ontbreken. Een rigide onderzoekster doet een poging tot het aanwakkeren van deze fenomenen in het monotone leven van haar subject, zonder zelf te weten wat deze nou precies zijn en hoe deze eruit kunnen zien. De uitkomsten van haar onderzoek zijn dan ook niet wat ze had verwacht.
Still uit LUDO
Still uit LUDO
Still uit LUDO
Still uit LUDO

Artist statement

Ik wil dat deze ontoegankelijke wereld op een toegankelijke wijze ontdekt kan worden. Mijn werk is speels met een serieuze ondertoon: absurdistische metaforen en haast kinderlijke uitingsvormen belichten thema’s als eenzaamheid, imperfectie en depressie. 
Ook zoek ik de mogelijkheden en ruimte voor spel en ontstaansgericht werken in denk- en maakprocessen, waarbij ik mijn vaardigheden als filmmaker, grafisch ontwerper en taalliefhebber inzet.

Ambities

Over vijf jaar wil ik me verder ontwikkeld hebben in het medium film. Ook wil ik me graag richten op marketingtechnieken en het opzetten en uitwerken van campagnes.

Geleerd tijdens de studie

Dat je als creatief maker bijna elke opdracht en situatie kan ombuigen naar een aanpak die jou persoonlijk het meeste prikkelt. Het toepassen van spel (waarvan ontstaansgericht ontwerpen en durven falen een groot onderdeel is), ook buiten de academische context, blijft me altijd nieuwe inzichten geven.