Duurzaamheid en circulariteit

Lokale Helden

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De aanleiding
Met een toenemende daling van de verkeersstromen in steden en een krimpende focus op stedelijke kernen, is een groeiende leegstand in stedelijke gebieden ontstaan. Deze ontwikkeling vraagt om nieuwe manieren om consumenten aan te trekken en te betrekken bij de lokale gemeenschap.

In antwoord op deze uitdagingen introduceert mijn project een innovatieve oplossing: CityStride. Deze app is ontworpen om het verkeer en de beleving in het hart van Eindhoven te vergroten door gebruikers uit te nodigen voor een ontdekkingstocht door de levendige Strijp-S buurt.

Het project
CityStride biedt een interactieve en informatieve gids voor gebruikers, waarbij ze worden aangemoedigd om lokale ondernemers te ontdekken, unieke winkels te verkennen en deel te nemen aan diverse activiteiten die de buurt te bieden heeft. Door het bevorderen van lokale interactie en het ondersteunen van onafhankelijke bedrijven, draagt de app bij aan het stimuleren van economische activiteit en het verlevendigen van de gemeenschap.
Samen streven we naar een bloeiende Strijp-S, waar lokale ondernemers gedijen en waar bewoners en bezoekers kunnen genieten van een authentieke en betekenisvolle stedelijke ervaring.

Artist statement

Mijn naam is Miki Kwakernaak, ik ben 24 jaar oud en studeer af in de bachelor Kunst & Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Binnen deze veelzijdige opleiding heb ik me gespecialiseerd in mode, een veld dat me al sinds mijn jeugd fascineert. Mijn bijzondere talent voor textiel en productontwikkeling, gecombineerd met mijn uitstekende sociale vaardigheden, maakt mij tot een opvallende verschijning in de modewereld.

Mijn liefde voor mode begon al op jonge leeftijd. Ik was altijd bezig met het creëren van unieke outfits en had een scherp oog voor detail en esthetiek. Deze vroege passie leidde mij naar de opleiding tot Junior Productmanager, waar ik in 2020 afstudeerde. Tijdens deze studie ontwikkelde ik een diepgaande kennis van textiel en productontwikkeling, vaardigheden die essentieel zijn in de mode-industrie.

Na het afronden van mijn opleiding tot Junior Productmanager besloot ik mijn horizon te verbreden en schreef ik mij in voor de bachelor Kunst & Economie. Deze opleiding biedt mij een brede basis in kunst, cultuur en economie, met specifieke aandacht voor de mode-industrie. Mijn specialisatie in mode binnen deze opleiding stelt mij in staat om mijn technische kennis van textiel en producten te combineren met een begrip van de economische en creatieve aspecten van de modewereld.

Ambities

Met mijn sterke achtergrond als Junior Productmanager en mijn diepgaande kennis en ervaring in de mode-industrie, ben ik klaar om een succesvolle carrière op te bouwen. Ik streef ernaar om innovatieve en duurzame mode te creëren die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. Mijn uiteindelijke doel is om een impact te maken in de modewereld en bij te dragen aan een meer bewuste en verantwoorde manier van modeproductie en -consumptie.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd om volwassen te worden. In jaar 4 wordt er meer van je gevraagd, waardoor ik uit mijn comfortzone moest stappen. Tijdens mijn stage heb ik dit verder mogen ervaren en ben hierdoor gegroeid als mens.